Τελευταία Νέα
Πολιτική

Γεροβασίλη: Μετά τον Αύγουστο πολλαπλασιάζονται οι βαθμοί ελευθερίας στην άσκηση της πολιτικής μας

Γεροβασίλη: Μετά τον Αύγουστο πολλαπλασιάζονται οι βαθμοί ελευθερίας στην άσκηση της πολιτικής μας
"Tο αναπτυξιακό μας σχέδιο, που για πρώτη φορά έχει η χώρα, αποτελεί το νέο παραγωγικό μοντέλο", αναφέρει η Ο. Γεροβασίλη
«Μετά τον Αύγουστο είναι προφανές πως οι βαθμοί ελευθερίας στην άσκηση της πολιτικής μας πολλαπλασιάζονται, μιας και με επώδυνα, πλην τακτικά αναγκαία βήματα, καταφέραμε όσα υποσχεθήκαμε στον ελληνικό λαό το Σεπτέμβρη του ΄15, να αποτινάξουμε δηλαδή από πάνω μας την αυστηρή επιτροπεία των μνημονίων. Και πλέον, η ανάπτυξη γίνεται δική μας υπόθεση», τονίζει  η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης Όλγα Γεροβασίλη σε συνέντευξή της στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.
Όπως σημειώνει «το αναπτυξιακό μας σχέδιο, που για πρώτη φορά έχει η χώρα, αποτελεί το νέο παραγωγικό μοντέλο: ένα στέρεο μοντέλο, το οποίο κλείνει το δρόμο σε πολιτικές που επιτέθηκαν βίαια στο παρόν όλων μας και υπονόμευσαν σε πολύ μεγάλο βαθμό το μέλλον της χώρας μας».
Η κ. Γεροβασίλη υπογραμμίζει πως «η δουλειά της τριετίας της διακυβέρνησής μας, η αναστροφή του vertigo του νεοφιλελεύθερου σπιράλ -όπου μεθοδικά είχαν οδηγήσει τη χώρα μας οι προηγούμενες κυβερνήσεις- έχει αρχίσει να φαίνεται» και ταυτόχρονα, έχουν «μπει πια οι βάσεις να περάσει η πολιτική μας γρήγορα και στην καθημερινότητα των συμπολιτών μας».
Κατά την ίδια, «η οικονομία αναπτύσσεται, το κύρος της χώρας έχει αποκατασταθεί διεθνώς, ο γεωπολιτικός ρόλος της αναβαθμίζεται, η κοινωνική πολιτική ενισχύεται, η χώρα μας κι η κοινωνία βρίσκει τα πατήματά της».
Η ίδια αναφέρει για την ηλεκτρονική αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων ότι η πρώτη φάση της που αφορά το 2017, έχει ήδη ολοκληρωθεί με μαζική συμμετοχή και συνεχίζεται με γρήγορους ρυθμούς, αλλά και ότι ο κανόνας προσλήψεων-αποχωρήσεων 1 προς 1, δηλαδή μία πρόσληψη δημοσίου υπαλλήλου για κάθε μία αποχώρηση, θα ισχύσει από φέτος, ύστερα από τη συμφωνία στη διαπραγμάτευση με τους θεσμούς.
Μάλιστα, ασκεί κριτική στη ΝΔ, και υποστηρίζει, πως η δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη για την επαναφορά του κανόνα πέντε προς ένα για τις προσλήψεις στο Δημόσιο, σημαίνει «μηδενικές προσλήψεις».
Επίσης, κατηγορεί την αξιωματική αντιπολίτευση για «διγλωσσία», και σημειώνει πως ενώ οι βουλευτές της ΝΔ διαμαρτύρονται για υποστελέχωση νοσοκομείων και δημοσίων υπηρεσιών, «την ίδια στιγμή η ηγεσία τους μάς κατηγορεί ότι διογκώνουμε το κράτος.
 Σημειώνει δε, πως «τις τελευταίες δεκαετίες είχε στηθεί μια βιομηχανία συμβασιούχων ορισμένου χρόνου από τις κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.
Αντί για την ορθολογική κάλυψη των πραγματικών αναγκών του Δημοσίου, προτιμήθηκε το εμπόριο ελπίδας με ομήρους εργαζόμενους, ανάλογα με τις πελατειακές ανάγκες του εκάστοτε κυβερνώντος κόμματος, εκτινάσσοντας έτσι τον αριθμό των συμβασιούχων».
«Το δικό μας μοντέλο είναι προσανατολισμένο στις σταθερές και μόνιμες σχέσεις εργασίας και οι προσλήψεις ορισμένου χρόνου να γίνονται εκεί όπου υπάρχουν εποχικές ανάγκες», συμπληρώνει.
Ακόμη, η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης αναφερόμενη στην πορεία των διαπραγματεύσεων για την ονομασία της πΓΔΜ, τονίζει ότι «η επίλυση του ονοματολογικού και η πλήρης εξομάλυνση των διμερών σχέσεων με το γειτονικό μας κράτος μόνο οφέλη μπορεί να έχει για τη χώρα και ιδίως τους κατοίκους της Βόρειας Ελλάδας», αλλά και πως «η λύση αναβαθμίζει το ρόλο της Ελλάδας στα Βαλκάνια».
Υπογραμμίζει πως «πρέπει να ξεφύγουμε από τις φοβίες και τα φαντάσματα του παρελθόντος και να δούμε δυναμικά το μέλλον.
Κι αυτό είναι ένας κοινός στόχος, που πρέπει να αφορά κάθε υπεύθυνη και ώριμη πολιτική δύναμη».
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης