Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Αμετάκλητη η καταδικαστική ποινή για τον Α. Γεωργίου της ΕΛΣΤΑΤ - Απορρίφθηκε από τον Αρείο Πάγο η αίτηση αναίρεσης

Αμετάκλητη η καταδικαστική ποινή για τον Α. Γεωργίου της ΕΛΣΤΑΤ - Απορρίφθηκε από τον Αρείο Πάγο η αίτηση αναίρεσης
Απορρίφθηκε από τον Αρείο Πάγο η αίτηση αναίρεσης για την ποινή φυλάκισης δύο ετών
Αμετάκλητη έγινε η ποινή που είχε επιβληθεί στον πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ,  Ανδρέα Γεωργίου,  για την κατηγορία της παράβασης καθήκοντος που αφορούσε καταγγελίες ότι δεν ενημέρωνε το διοικητικό συμβούλιο της Αρχής.
Ειδικότερα, το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου απέρριψε την αίτηση αναίρεσης που είχε ασκήσει κατά της απόφασης για την ποινή φυλάκισης δύο χρόνων που είχε επιβληθεί από το εφετείο στον πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ Α. Γεωργίου και πλέον, η ποινή των δύο ετών γίνεται αμετάκλητη, που σημαίνει ότι παραμένει ως έχει, παρά την αντίθετη εισήγηση της εισαγγελέως Ευ. Σπυροπούλου, η οποία είχε προτείνει να γίνει δεκτή η αίτηση αναίρεσης.
Στο μεταξύ, ανοικτή δικαστικά παραμένει άλλη μια εκκρεμότητα του Α. Γεωργίου, που θα τεθεί και τρίτη φορά στην κρίση του Συμβουλίου Εφετών και αφορά την κατηγορία σε βάρος του για κακούργημα της ψευδούς βεβαίωσης, κάτι που σχετίζεται με τις καταγγελίες που έχουν διατυπωθεί, ότι το 2009 προέβη σε αλλοίωση των στοιχείων του ελλείμματος για να διευκολυνθεί η υπαγωγή της χώρας μας σε μέτρα δημοσιονομικής προσαρμογής (μνημόνια).

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης