Τελευταία Νέα
Πολιτική

Yildirim: Μόνο για την Ελλάδα παγώνει η συμφωνία για το μεταναστευτικό

Yildirim: Μόνο για την Ελλάδα παγώνει η συμφωνία για το μεταναστευτικό
Η απόφαση αυτή είναι απάντηση στην άρνηση της Ελλάδας να εκδώσει τους οκτώ Τούρκους αξιωματικούς
Νέες προκλητικές δηλώσεις με αποδέκτη αποκλειστικά την Ελλάδα κι όχι την ΕΕ εξαπολύει ο Τούρκος πρωθυπουργός Yildirim λέγοντας ότι «αναστολή της συμφωνίας επανεισδοχής μεταναστών "πάγωσε" μόνο με την Ελλάδα και όχι με την Ευρωπαϊκή Ένωση».
Μιλώντας στον τουρκικό σταθμό NTV, ο Τούρκος πρωθυπουργός ανέφερε, σχετικά με την αναστολή της συμφωνίας επανεισδοχής με την Ελλάδα που ήρθε ως αντίδραση στην απόφαση για τους 8 στρατιωτικούς, ότι «η εν λόγω απόφαση σε καμία περίπτωση δεν αφορά την Ευρώπη, μόνο την Ελλάδα».
Την ίδια θέση υποστήριξε νωρίτερα Τούρκος αξιωματούχος, που δεν κατονομάστηκε, στην τουρκική Hurriyet.
«Η Τουρκία θα συνεχίσει να εφαρμόζει όσα προβλέπονται στη συμφωνία που συνήφθη μεταξύ της Άγκυρας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την επανεισδοχή των προσφύγων, παρά την αναστολή της διμερούς συμφωνίας με την Ελλάδα».
«Έχουμε μια συμφωνία με την ΕΕ, και θα την τηρήσουμε στο ακέραιο» τόνισε χαρακτηριστικά.
Η Τουρκία προχώρησε στην αναστολή της διμερούς συμφωνίας επανεισδοχής προσφύγων ως απάντηση στην άρνηση της Ελλάδας να εκδώσει τους οκτώ Τούρκους αξιωματικούς που κατέφυγαν στη χώρα μετά την απόπειρα πραξικοπήματος το 2016.
«Η Ελλάδα είναι μια χώρα που έχει υποφέρει περισσότερο από τα πραξικοπήματα και η κυβέρνηση έπρεπε να λύσει αυτό το θέμα. Η Ελλάδα δέχεται μεγάλες πιέσεις από την Δύση και ειδικά η Δικαιοσύνη. Έχουμε μια προσφυγική συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Ένωση η οποία και εφαρμόζεται. Έχουμε όμως και μια διμερή συμφωνία με τη Ελλάδα για την επαναπροώθηση προσφύγων, την οποία παγώσαμε επί του παρόντος. Η διαδικασία αυτή δεν έχει πάντως τελειώσει πλήρως, αλλά εμείς θα συνεχίσουμε τις ενέργειες μας προς την Ελλάδα» τόνισε ο Τούρκος ΥΠΕΞ.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης