Τελευταία Νέα
Διεθνή

Περισσότερους μετανάστες ζητά η «γερασμένη» Σκωτία, με στόχο την ενίσχυση της οικονομικής ανάπτυξης

Περισσότερους μετανάστες ζητά η «γερασμένη» Σκωτία, με στόχο την ενίσχυση της οικονομικής ανάπτυξης
Ο πληθυσμός της Σκωτίας, μεγάλο τμήμα του οποίου είναι αγροτικός και διασκορπισμένος σε αντίθεση με το υπόλοιπο Ηνωμένο Βασίλειο, γηράσκει γρηγορότερα από άλλα μέρη της χώρας
Για την ενίσχυση της εισδοχής μεταναστών στη Σκωτία, θα εργαστεί η πρωθυπουργός της περιοχής αυτής της Βρετανίας, Nicola Sturgeon, όπως τόνισε η ίδια.
Πρόκειται για μία αντίθετη κατεύθυνση από εκείνη του Λονδίνου, που αποσκοπεί στον περιορισμό του αριθμού των νέων αφίξεων μετά το Brexit.  
H  Sturgeon, μιλώντας στο συνέδριο του Εθνικού Κόμματος της Σκωτίας, τόνισε, πως θα πρέπει να δοθούν μεγαλύτερες εξουσίες στην κυβέρνησή της για να αντιμετωπιστούν οι προκλήσεις με βασικότερη αυτή της οικονομίας.
Ο πληθυσμός της Σκωτίας, μεγάλο τμήμα του οποίου είναι αγροτικός και διασκορπισμένος σε αντίθεση με το υπόλοιπο Ηνωμένο Βασίλειο, γηράσκει γρηγορότερα από άλλα μέρη της χώρας, αναφέρει το Reuters.
Η ενθάρρυνση της μετανάστευσης είναι απαραίτητη για να συνεχίσει να παρέχεται το απαιτούμενο εργατικό δυναμικό με στόχο την προώθηση της οικονομικής ανάπτυξης, καθώς και για την υποστήριξη των δημόσιων υπηρεσιών όπως στην υγεία.
Ωστόσο, η μετανάστευση είναι το πιο ακανθώδες πολιτικό ζήτημα στις διαπραγματεύσεις για το Brexit και ο περιορισμός του αριθμού των αλλοδαπών που εισέρχονται στο Ηνωμένο Βασίλειο ήταν ένα βασικό στοιχείο στο οποίο η Βρετανία το 2016 ψήφισε για να εγκαταλείψει την Ευρωπαϊκή Ένωση.
«Η Σκωτία είναι μια φιλόξενη χώρα - η ευημερία μας και οι δημόσιες υπηρεσίες μας εξαρτώνται από τη μετανάστευση», είπε η Sturgeon στους αντιπροσώπους.
Η βρετανική κυβέρνηση  έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν πρόκειται να μεταβιβάσει εξουσίες για τη μετανάστευση στη Σκωτία, αλλά η πίεση να εγκαταλειφθούν μη ρεαλιστικοί στόχοι για τον περιορισμό της μετανάστευσης προέρχεται από πολλές πλευρές, συμπεριλαμβανομένων των βρετανικών επιχειρήσεων και από τις ίδιες τις τάξεις του κυβερνώντος Συντηρητικού κόμματος.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης