Τελευταία Νέα
Πολιτική

ΔΗΣΥ: Με υπερπλεονάσματα, δήμευση της δημόσιας περιουσίας και δέσμευση αποθεματικών το νέο μνημόνιο

ΔΗΣΥ:  Με υπερπλεονάσματα, δήμευση της δημόσιας περιουσίας και δέσμευση αποθεματικών το νέο μνημόνιο
Η απαίτηση των δανειστών για υποθήκευση της δημόσιας περιουσίας γίνεται πράξη με την τροποποίηση του 3ου μνημονίου
«Για δυσθεώρητα υπερπλεονάσματα, δήμευση της δημόσιας περιουσίας, σάρωμα και δέσμευση των αποθεματικών όλων των φορέων του δημοσίου που αποτελούν τις κύριες όψεις του νέου μνημονιακού νομοσχεδίου»,κάνουν λόγο σε εισήγησή τους οι Γ. Κουτσούκος και Γ. Αμυράς αναφερόμενοι στο πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης.
Όπως αναφέρουν οι βουλευτές της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και του Ποταμιού «πρόκειται για την επιτομή μιας υποταγμένης διαπραγμάτευσης που καταλήγει σε μνημόνιο διαρκείας με περικοπή κοινωνικών δαπανών - συντάξεων - μείωση αφορολόγητου συνολικού ύψους 5,1 δισ., με στόχο να φτάσουμε το 2022 στο υπερπλεόνασμα του 5,1% του ΑΕΠ δηλαδή 11 δισ. με προσδοκούμενη ανάπτυξη 1,8%, που ως συνήθως καταλήγει στο μισό.
Η απαίτηση των δανειστών για υποθήκευση της δημόσιας περιουσίας γίνεται πράξη με την τροποποίηση του 3ου μνημονίου, ενώ το σάρωμα των αποθεματικών θα λειτουργήσει προσωρινά - και ως τις εκλογές- ως μηχανισμός υποστήριξης του ψευδεπίγραφου αφηγήματος της καθαρής εξόδου», αναφέρουν, επισημαίνοντας πως «είναι η ώρα για πολιτική αλλαγή και μέσα από την ανατροπή των πολιτικών συσχετισμών για μια άλλη κυβέρνηση που θα εγγυηθεί την προοδευτική διακυβέρνηση του τόπου, και την οριστική και ασφαλή έξοδο από την κρίση. Με το Κίνημα Αλλαγής σε πρωταγωνιστικό ρόλο».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης