Τελευταία Νέα
Απόψεις - Άρθρα

Ξέρω πόσο με κλέβετε …

Ξέρω πόσο με κλέβετε …
Στη Folli - Follie πότε θα μάθουμε τι έγινε!
«Ξέρω πόσο με κλέβετε».
Τη φράση αυτή έλεγε ο αείμνηστος Γιώργος Κουρής  όταν  η συζήτηση είχε ως επίκεντρο το λογιστήριο αλλά ποτέ κανένας δεν έμαθε τι πραγματικά γινόταν.
Δανειζόμαστε τη φράση του Γιώργου Κουρή για να επανέλθουμε στην υπόθεση της Folli – Follie και τις παρενέργειες που προκαλεί στην επενδυτική κοινότητα.
Το απλό ερώτημα που θέτει ο επενδυτής είναι ποιος «βούτηξε» το ταμείο της εταιρείας ή πρόκειται για λογιστικές εγγραφές του Ασιάτη λογιστή.
Το πώς και το γιατί θα το μάθουμε όταν έρθει το πλήρωμα του χρόνου με τη Δικαιοσύνη, να αναλαμβάνει να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά καθώς είναι ο μόνος Θεσμός  του κράτους που φέρνει αποτέλεσμα  αλλά σε χρόνους που συνθέτουν την ιστορία της χώρας.
Ποιος όμως θα αποτιμήσει  και ποιος  θα πληρώσει για την καταστροφή  που προκαλεί η υπόθεση της Folli – follie στο επενδυτικό  περιβάλλον  της χώρας.
Ο  Κινεζικός όμιλος FOSUN , σύμφωνα με δημοσιεύματα  θα επαναπροσδιορίσει  τη στρατηγική του έναντι της  Ελλάδας , ο οποίος να σημειωθεί είναι ένας εκ των βασικών  επενδυτών στο project του Ελληνικού ενώ απέσυρε το ενδιαφέρον του για την Εθνική Ασφαλιστική.  
Ποια έρευνα;  και πότε θα μας πουν ότι φταίει αυτός ο Ασιάτης λογιστής καθώς ο είναι εύλογο  ότι η οικογένεια Κουτσολιούτσου,  το μόνο που δεν είχε ανάγκη ήταν τα χρήματα.  
Σήμερα η εταιρεία μπορεί να αποπληρώνει τις υποχρεώσεις και τα δάνεια της;  
Οι επενδυτές τι να περιμένουν;
Να τα φορτώσουν όλα στον λογιστή που καταχράστηκε  την εμπιστοσύνη της οικογένειας αλλά  αυτό  όμως σε καμία περίπτωση δεν θα  τους  φέρει   πίσω τα λεφτά τους.
Οφείλουμε να αναφέρουμε ότι στο ενδεχόμενο η Folli – Follie να  ήταν  εισηγμένη στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης και υπήρχαν υπόνοιες ότι τα στοιχεία  της εταιρείας δεν αποδίδουν την πραγματική εικόνα, τι λέτε θα έκαναν οι αρμόδιες  εποπτικές αρχές ; η αντίστοιχη Επιτροπή  Κεφαλαιαγοράς;
Αυτός είναι ο  λόγος που η  έδρα της εταιρείας  θα παρέμεινε στην Ελλάδα  όπως και στο Χρηματιστήριο Αθηνών , όπως είχε δηλώσει ο Τζώρτζης  Κουτσολιούτσος σε συνέντευξη πριν ξεσπάσει η καταιγίδα.
Στην Ελλάδα  του 2018 δεν θέλουμε να ξέρουμε πόσο μας κλέβουν όπως και να μη μας λένε …παραμύθια  τύπου Folli – Follie.

Νίκος  Θεοδωρόπουλος 
ntheo@bankingnews.gr  

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης