Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στα 7.306 δολάρια το Bitcoin με πτώση 5,6% στη σκιά της έρευνας για χειραγώγηση των τιμών του

tags :
Στα 7.306 δολάρια το Bitcoin με πτώση 5,6% στη σκιά της έρευνας για χειραγώγηση των τιμών του
Bασική ανησυχία της Ουάσινγκτον είναι να διασφαλίσει ότι τα ψηφιακά νομίσματα δεν χρησιμοποιούνται για παράνομες δραστηριότητες
Πτώση της τάξης του 5,6% κατέγραψε η αξία του Bitcoin στον απόηχο της ανακοίνωσης της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς σχετικά με τις συναλλαγές των ψηφιακών νομισμάτων και ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη ποινική έρευνα για τη χειραγώγηση των τιμών του γνωστότερου κρυπτονομίσματος.
Το Bitcoin κατρακύλησε στα 7.306 δολάρια.
https://www.zerohedge.com/sites/default/files/inline-images/btca11_0.jpg?itok=ZNJ092xn

Η έρευνα επικεντρώνεται στο το αν χρηματιστές χειραγωγούν την τιμή του Bitcoin και άλλων ψηφιακών νομισμάτων, αυξάνοντας δραστικά τον αμερικανικό έλεγχο σε αγορές που συγκεντρώνουν έντονο επενδυτικό ενδιαφέρον και που κατά τους επικριτές τους βρίθουν παραβατικών συμπεριφορών.
Η έρευνα εστιάζει σε παράνομες πρακτικές που μπορεί να επηρεάσουν τις τιμές - όπως το spoofing ή κατακλυσμό της αγοράς με ψευδείς εντολές για να παρασυρθούν άλλοι χρηματιστές σε αγορές ή πωλήσεις. 
Ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών Steven Mnuchin είχε αναφέρει πως βασική ανησυχία της Ουάσινγκτον είναι να διασφαλίσει ότι τα ψηφιακά νομίσματα δεν χρησιμοποιούνται για παράνομες δραστηριότητες, ενώ κάλεσε τις χώρες να ακολουθήσουν το παράδειγμα των ΗΠΑ και να διαμορφώσουν ένα ρυθμιστικό πλαίσιο για αυτά.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης