Τελευταία Νέα
Διεθνή

Heil (υπ. Εργασίας Γερμανίας): Θα αυξήσουμε τον κατώτατο μισθό ως το 2020 και την πλήρη απασχόληση

Heil (υπ. Εργασίας Γερμανίας): Θα αυξήσουμε τον κατώτατο μισθό ως το 2020 και την πλήρη απασχόληση
Η οικονομική κατάσταση της Γερμανίας μπορεί να στηρίξει την πλήρη απασχόληση ενω προτεραιότητα αποτελεί και η επιστροφή των μακροχρόνια ανέργων σε εργασία
Σε σημαντική αύξηση του κατώτατου μισθού στη Γερμανία προχωρά η κυβέρνηση με τον Σοσιαλδημοκράτη υπουργό Εργασίας Humbertus Heil να δηλώνει ότι «η επιτροπή κατώτατων μισθών θα προτείνει αύξηση τον Ιούνιο»
Σε συνέντευξη ου στη γερμανική Bild am Sonntag ο υπουργός Εργασία τόνισε πως «επί του παρόντος, ο γενικός νόμιμος κατώτατος μισθός είναι 8,84 ευρώ ανά ώρα. Λόγω της καλής οικονομικής κατάστασης όμως αναμένεται να αυξηθεί σημαντικά».
Η Επιτροπή Κατώτατων Μισθών αποτελείται από εκπροσώπους των εργοδοτών και των εργαζομένων και συμβουλευτικά μέλη από ακαδημαϊκούς κύκλους και διορίζεται από την κυβέρνηση ανά πενταετία.
Ο υπουργός Εργασίας ανακοίνωσε επίσης αυστηρότερους ελέγχους όσον αφορά τη συμμόρφωση με τον κατώτατο μισθό. «Έχουμε ενδείξεις ότι οι εργοδότες τον υπονομεύουν ακόμα» είπε.
Χάρη στην καλή οικονομική κατάσταση, η Γερμανία μπορεί σύντομα να φτάσει στην πλήρη απασχόληση, καθώς σύμφωνα με τον Heil «πάνω απ 'όλα, πρέπει να βάλουμε τους μακροχρόνια άνεργους σε θέσεις εργασίας. Έπειτα, έχουμε την ευκαιρία να επιτύχουμε πλήρη απασχόληση σε όλη τη Γερμανία το 2020» ενώ δεκάδες χιλιάδες μακροχρόνια άνεργοι θα πρέπει να λάβουν κρατικά επιδοτούμενες θέσεις εργασίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης