Τελευταία Νέα
Διεθνή

Salvini (Ιταλία): Δεν θα επιτρέψουμε στο πλοίο της ΜΚΟ Sos Mediterranèe με 629 μετανάστες να εισέλθει στη χώρα

Salvini (Ιταλία): Δεν θα επιτρέψουμε στο πλοίο της ΜΚΟ Sos Mediterranèe με 629 μετανάστες να εισέλθει στη χώρα
Είναι η πρώτη φορά που η Ιταλία λαμβάνει την απόφαση να κλείσει τα λιμάνια της σε μετανάστες και πρόσφυγες
Κλείνει τα λιμάνια η Ιταλία για να αποτραπεί η είσοδος σε πλοίο με 629 μετανάστες και πρόσφυγες από την Αφρική μεταξύ των οποίων και 123 ανήλικα παιδιά και 7 έγκυες γυναίκες
Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργού Εσωτερικών και ηγέτη της Λέγκας Matteo Salvini στο πλοίο Aquarius, δεν πρόκειται να επιτραπεί η είσοδος στα ιταλικά χωρικά ύδατα με την Ιταλία να ζητά από τη Μάλτα να επιτρέψουν στο πλοίο να αγκυροβολήσει στη Βαλέτα, τα λιμάνια της οποίας, σύμφωνα με την ιταλική κυβέρνηση, είναι, στη φάση αυτή, τα πλησιέστερα και ασφαλέστερα.
Είναι η πρώτη φορά που η Ιταλία λαμβάνει την απόφαση να κλείσει τα λιμάνια της. Μια απόφαση που η νέα κυβέρνηση Conte δικαιολογεί, ουσιαστικά, με το ότι η Μάλτα αρνείται, σχεδόν συστηματικά, να δεχθεί πλοία στα οποία επιβαίνουν μετανάστες και πρόσφυγες.
Το πλοίο Aquarius, το οποίο ανήκει στη μη κυβερνητική οργάνωση Sos Mediterranèe, μεταφέρει "απελπισμένους της θάλασσας" που ξεκίνησαν το ταξίδι τους από τη Λιβύη και διασώθηκαν σε σειρά επιχειρήσεων, την περασμένη νύχτα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης