Τελευταία Νέα
Διεθνή

FT: Πιο σκληρή πολιτική ασύλου προωθεί η κυβέρνηση Merkel μετά τις πιέσεις Seehofer και τα σκάνδαλα διαφθοράς

FT: Πιο σκληρή πολιτική ασύλου προωθεί η κυβέρνηση Merkel μετά τις πιέσεις Seehofer και τα σκάνδαλα διαφθοράς
Το γραφείο της κυβέρνησης στη Βρέμη κατηγορείται οτι έδωσε άσυλο σε 1.200 πρόσφυγες από το 2013 έως το 2016 χωρίς νομική αιτιολόγηση
Αλλάζει καθοριστικά στάση στο προσφυγικό η Γερμανία η οποία αναμένεται να κάνει πιο σφικτή την πολιτική ασύλου σε πρόσφυγες και μετανάστες.
Ό Horst Seehofer, υπουργός Εσωτερικών και επικεφαλής των Χριαστιανοκοινωνιστών της Βαυαρίας και στενός συνεργάτης της Angela Merkel, υποστήριξε ότι η κυβέρνηση προσπαθεί με τον τρόπο αυτό να ανοικοδομήσει την εμπιστοσύνη του κοινού μετά από τα γραφειοκρατικά σκάνδαλα και τα βίαια επισόδια που σχετίζονται με πρόσφυγες και μεταναστες.
«Η πολιτική ασύλου της Γερμανίας πρέπει να αναθεωρηθεί πλήρως», ανέφερε ο υπουργός σε συνέντευξή του στην Bild am Sonntag.
Όπως σχολιάζουν οι Financial Times, περισσότεροι από 1 εκατομμύριο, κυρίως μουσουλμάνοι πρόσφυγες από χώρες όπως η Συρία και το Αφγανιστάν έφθασαν στη Γερμανία το 2015 και το 2016, με αποτέλεσμα να μπλοκάρει το σύστημα ασύλου της χώρας προκαλώντας μια πολιτική αντίδραση που δεν έχει ακόμη υποχωρήσει. Αντίθετα, ενισχύθηκε και από τα περισταστικά βίας με θύματα γερμανούς πολίτες και δη γυναίκες.
Η πιο πρόσφατη υπόθεση για την εξέταση αφορά τον βιασμό και τη δολοφονία τον περασμένο μήνα ενός 14χρονου κοριτσιού από το Mainz. Ο κύριος ύποπτος, ένας 20χρονος πρόσφυγας από το Ιράκ, αρνήθηκε το αίτημα ασύλου το 2016, αλλά του επιτράπηκε να παραμείνει στη Γερμανία εν αναμονή δικαστικού ελέγχου της υπόθεσής του.
Αν και σύμφωνα με στοιχεία της αστυνομίας, το Μάιο το ποσοστό εγκληματικότητας στη χώρα έπεσε στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων 30 χρόνων τα καλά νέα έχουν εν μέρει επισκιασθεί από μια σειρά βίαιων περιστατικών που διαπράχθηκαν πρόσφατα από αιτούντες άσυλο, συμπεριλαμβανομένης της θανατηφόρας τρομοκρατικής επίθεσης σε μια Χριστουγεννιάτικη αγορά του Βερολίνου το 2016.
Η εμπιστοσύνη του κοινού στο σύστημα ασύλου έχει επίσης πληγεί από τις αναφορές για εκτεταμένη κακοδιαχείριση στην ομοσπονδιακή αρχή που είναι επιφορτισμένη με τη διαχείριση της μετανάστευσης. Το σοβαρότερο περιστατικό αφορά το γραφείο της κυβέρνησης στη Βρέμη, όπου περίπου 1.200 πρόσφυγες υποτίθεται ότι είχαν λάβει άσυλο από το 2013 έως το 2016 χωρίς νομική αιτιολόγηση.
Οι ηγέτες της αντιπολίτευσης θέλουν να δημιουργηθεί μια κοινοβουλευτική επιτροπή για να διερευνήσει τις καταγγελίες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης