Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Μεγάλος χαμένος το Υπερταμείο Αποκρατικοποιήσεων, κατέχει 643.887 μετοχές της Folli Follie ή 0,96%

Μεγάλος χαμένος το Υπερταμείο Αποκρατικοποιήσεων, κατέχει 643.887 μετοχές της Folli Follie ή 0,96%
Το ποσοστό αυτό αποτιμώνονταν στα 14,1 εκατ. ευρώ, ενώ πλέον η αξία του έχει υποχωρήσει στα 3 εκατ. ευρώ
Ραγδαίες αναμένεται να είναι οι εξελίξεις για τον Όμιλο της Folli Follie μέσα στις επόμενες ημέρες με την διοίκηση της εισηγμένης μετά από 35 μέρες πλήρους απουσίας από τα όσα διαδραματίζονται, να προσπαθεί να χτίσει θέσεις άμυνας για όσα αναμένεται να επακολουθήσουν.
Και αυτά είναι τόσο οι αγωγές που ετοιμάζονται εντός και εκτός Ελλάδας όσο και τα δύο κρίσιμα ραντεβού που θα γίνουν μέσα στο μήνα.
Το πρώτο είναι στις 21 Ιουνίου και έχει να κάνει με την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων τριμήνου και την τηλεδιάσκεψη με τους αναλυτές, αλλά και στις 29 του μήνα με την Γενική Συνέλευση των μετόχων, όπου θα διευκρινιστεί τόσο η στάση που θα κρατήσει η Fosun όσο και οι μέτοχοι μειοψηφίας, αν στο μεταξύ δεν υπάρχουν εξελίξεις αναφορικά με αυτό το θέμα.
Η διοίκηση πάντως της Folli Follie το απόγευμα της Παρασκευής και μετά από τη σιωπή πολλών ημερών τοποθετήθηκε δημόσια επί σειράς ζητημάτων που παρέμεναν ανοικτά. Υποστήριξε ότι εξαρχής συνεργάστηκε με τις αρμόδιες εποπτικές Αρχές προκειμένου να μην υπάρχουν σκιές σχετικά με τη διαχείριση της υπόθεσης και τις όποιες επιπτώσεις της, ενώ εμφανίστηκε πρόθυμη να διορθώσει τυχόν αστοχίες στον τρόπο λειτουργίας του ομίλου.
Αναφορικά με το ζήτημα της ανάθεσης σε νέα ανεξάρτητη ελεγκτική εταιρεία (της ΕΥ) του οικονομικού ελέγχου όλων των θυγατρικών του ομίλου, η FFG ανέφερε πως η προετοιμασία ενός τόσο πολύπλοκου ελεγκτικού ελέγχου απαιτούσε για την ολοκλήρωσή του ένα εύλογο χρονικό διάστημα, καθώς και συγκεκριμένες προϋποθέσεις, σημειώνοντας πως η διαδικασία υπογραφής της αρχικής σύμβασης ολοκληρώθηκε.
Η διοίκηση της FF Group θέλησε επίσης να διαψεύσει τη φημολογία ότι αντιμετωπίζει, λόγω των γεγονότων των τελευταίων εβδομάδων, προβλήματα στη λειτουργία της και στις σχέσεις της με βασικούς προμηθευτές, κυρίως του εξωτερικού. Η Folli Follie στην ανακοίνωσή της διαβεβαιώνει ότι η λειτουργία των εταιρειών, η εμπορική και παραγωγική δραστηριότητα συνεχίζονται κανονικά και δεν έχουν ανασταλεί εξαιτίας του αρνητικού κλίματος. Μάλιστα σημειώνει ότι τις τελευταίες εβδομάδες έχουν ανοίξει νέα εμπορικά καταστήματα και έγιναν 48 προσλήψεις στην Ελλάδα. Τονίζει, δε, ότι το πρόγραμμα σύστασης - ανανέωσης νέων ή παλαιών καταστημάτων του επόμενου εξαμήνου υλοποιείται κανονικά.
«Αυτή τη στιγμή και παρά τον θόρυβο, δεν υπάρχει ούτε μία μέρα καθυστέρηση στις υποχρεώσεις της εταιρείας τις οποίες εκπληρώνουμε προς όλους.
Ακόμα και στην κορύφωση της κρίσης, το 2013, ο όμιλός μας εξόφλησε δάνεια πάνω από 700 εκατ. ευρώ στις ελληνικές τράπεζες.
Η εταιρεία διαθέτει περιουσιακά στοιχεία τα οποία είναι επαρκή για την συνέχιση της ομαλής της λειτουργίας.
Θα συνεχίσουμε να είμαστε αφοσιωμένοι στη δουλειά μας και θα παραμείνουμε εταιρεία με διεθνή δραστηριότητα και έδρα στην Ελλάδα», ανέφερε ο κ. Κουτσολιούτσος.
Παράλληλα η διοίκηση της Folli Follie προχώρησε και στην τοποθέτηση των κκ. Μιχαήλ Τσιμπρή ως ανεξάρτητου μη εκτελεστικού μέλους, Δημήτρη Ποταμίτη ως ανεξάρτητου μη εκτελεστικού μέλους, Zhang Haolei ως μη εκτελεστικού μέλους, Ηλία Πεντάζου ως ανεξάρτητου μη εκτελεστικού μέλους σε αντικατάσταση των παραιτηθέντων κ.κ. Κουμανάκου Ευάγγελου, Ηλία Κούκουτσα, Jiannong Qian και Ζαχαρία Μαντζαβίνου για το υπόλοιπο της θητείας του Διοικητικού Συμβουλίου.
Η τοποθέτηση των κ.κ. Ποταμίτη και Τσιμπρή, γνωστοί δικηγόροι σχετίζονται με την νομική θωράκιση του Ομίλου καθώς ΄λοπωες προαναφέρθηκε αναμένεται να αντιμετωψπίσει ένα μπαράζ αγωγών τόσο από την Ελλάδα όσο και από το εξωτερικό.
Και αυτό γιατί δεκάδες μέτοχοι, funds αλλά και αμοιβαία κεφάλαια έχουν υποστεί μεγάλες απώλειες από την κατάρρευση της μετοχής, παραμένοντας παγιδευμένα, λόγω και της αναστολής της διαπραγμάτευσης.

www.bankingnews.gr





Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης