Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νέα φραστικά πυρά Trump κατά Γερμανίας – Merkel: Θα απαντήσουμε με αντίμετρα στις ΗΠΑ

Νέα φραστικά πυρά Trump κατά Γερμανίας – Merkel: Θα απαντήσουμε με αντίμετρα στις ΗΠΑ
Απογοητευτικά και κάπως θλιβερά τα αποτελέσματα της G7 υποστήριξε η καγκελάριος της Γερμανίας
Λίγα 24ωρα μετά τη συνάντηση της G7 στον Καναδά, όπου ο Trump αρνήθηκε να στηρίξει το τελικό ανακοινωθέν, ο πρόεδρος των ΗΠΑ εξαπέλυσε νέα φραστικά πυρά κατά του Καναδά και της Γερμανίας, βάζοντας και πάλι στο στόχαστρο του το έλλειμμα που εμφανίζει το ισοζύγιο των τρεχουσών εμπορικών συναλλαγών των ΗΠΑ.
«Το Δίκαιο Εμπόριο πρέπει να αποκαλείται Ηλίθιο Εμπόριο αν δεν είναι αμοιβαίο.
Δεν είναι δίκαιο για τον λαό της Αμερικής!
Το εμπορικό έλλειμμα είναι 800 δισεκατομμύρια δολάρια.
Γιατί πρέπει εγώ, ως πρόεδρος των ΗΠΑ, να επιτρέπω σε χώρες να συνεχίζουν να έχουν τεράστια εμπορικά πλεονάσματα, όπως έχουν για δεκαετίες, ενώ οι αγρότες μας, οι εργάτες και οι φορολογούμενοί μας πρέπει να πληρώνουν τόσο μεγάλο κι άδικο τίμημα;» διερωτήθηκε με μηνύματα του στο twitter ο Trump, ο οποίος συνέχισε την πολεμική του.
«Προσθέστε σε αυτό το γεγονός ότι οι ΗΠΑ πληρώνουν σχεδόν όλο το κόστος του NATO για να προστατεύουν τις ίδιες χώρες που μας κατακλέβουν στο Εμπόριο (πληρώνουν μόνο ένα κλάσμα του κόστους - και γελάνε!).
Η Ευρωπαϊκή Ένωση είχε Πλεόνασμα 151 δισεκατομμυρίων δολαρίων.
Έπρεπε να πληρώνει πολλά περισσότερα για το Στρατό!.
....Η Γερμανία δίνει το 1% του ΑΕΠ της στο NATO, ενώ εμείς δίνουμε το 4% με ΠΟΛΥ μεγαλύτερο ΑΕΠ.
Το θεωρεί κανένας λογικό αυτό;
Προστατεύουμε την Ευρώπη (κάτι που είναι καλό) με μεγάλη οικονομική χασούρα, και μετά μας συντρίβουν άδικα στο Εμπόριο.
Έρχεται Αλλαγή!» υποστήριξε ο Trump.

Merkel: Ετοιμάζουμε αντίμετρα
«Απογοητευτικά και κάπως θλιβερά» χαρακτήρισε η καγκελάριος της Γερμανίας, Angela Merkel τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής της G7 και συγκεκριμένα την απόσυρση της στήριξης του Προέδρου των ΗΠΑ Donald Trump στο κοινό ανακοινωθέν.
«Η απόσυρση με tweet είναι φυσικά απογοητευτική και επίσης κάπως θλιβερή» υπογράμμισε η Merkel κατά την διάρκεια της συνέντευξής της αργά το βράδυ της Κυριακής στο πρώτο κανάλι της γερμανικής τηλεόρασης ARD.
Όπως είπε, η κλιμάκωση των διατυπώσεων δεν βελτιώνει την κατάσταση και σημείωσε ότι η ίδια θεωρεί ότι το έγγραφο της G7 εξακολουθεί να ισχύει.
«Η ενέργεια του αμερικανού Προέδρου είναι πολύ δραστική και δεν διευκολύνει την κατάσταση», τόνισε η καγκελάριος, η οποία ξεκαθάρισε ότι θα συνεχίσει να συζητά μαζί του, με πρώτη ευκαιρία την Σύνοδο του ΝΑΤΟ τον Ιούλιο στις Βρυξέλλες.
 «Η Ευρώπη πρέπει να πάρει την τύχη της περισσότερο στα χέρια της και να υπερασπιστεί τις αξίες της.
Τόσο η Γερμανία όσο και η ΕΕ δεν μπορούν πλέον να βασίζονται στις ΗΠΑ κάπως επιπόλαια», τόνισε η Καγκελάριος, επισημαίνοντας ταυτόχρονα ότι αυτό δεν σημαίνει το τέλος της διατλαντικής εταιρικής σχέσης, παρά την πολιτική προστατευτισμού που εφαρμόζει η Ουάσιγκτον.
«Υπάρχουν καλοί λόγοι να συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για την διατλαντική εταιρική σχέση» είπε η Merkel, η οποία σε ό,τι αφορά τα μέτρα με τα οποία η Ευρώπη σχεδιάζει να απαντήσει στην επιβολή δασμών από τις ΗΠΑ, αναφέρθηκε στα μέτρα που έλαβε ο Καναδάς, ενώ διευκρίνισε ότι θα πρόκειται για κυρώσεις σύμφωνες με τους κανόνες του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου.
«Δεν θα επιτρέψουμε να μας καταληστεύσουν ξανά και ξανά.
Αντ' αυτού, θα δράσουμε κι εμείς» είπε η Merkel αναφερόμενη ειδικά στην απειλή του Trump περί επιβολής δασμών στα ευρωπαϊκά αυτοκίνητα.
«Πρώτα θα επιχειρηθεί η αποτροπή τους και αν αυτό δεν καταστεί δυνατό, η Ευρώπη θα πρέπει να αντιδράσει με την ίδια συνοχή, όπως τώρα.
Η Ευρώπη μπορεί να είναι σημαντική μόνο όταν είναι ενωμένη.
Η απάντηση στο «Πρώτα η Αμερική» του Trump δεν είναι «Πρώτα η Γερμανία», αλλά «Πρώτα η Ευρώπη» είπε η Merkel.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης