Τελευταία Νέα
Διεθνή

Trump και Kim θα συνομιλήσουν για αποπυρηνικοποίηση και έναν μόνιμο μηχανισμό διατήρησης της ειρήνης

Trump και Kim θα συνομιλήσουν για αποπυρηνικοποίηση και έναν μόνιμο μηχανισμό διατήρησης της ειρήνης
Επαφές Αμερικανών και Βορειοκορεατών αξιωματούχων για να γεφυρώσουν τις διαφορές των δύο πλευρών
Η καθιέρωση ενός μόνιμου και διαρκούς μηχανισμού ειρήνης και η αποπυρηνικοποίηση της κορεατικής χερσονήσου αναμένεται να είναι τα δύο κύρια ζητήματα, τα οποία θα απασχολήσουν την αυριανή ιστορική συνάντηση του προέδρου των ΗΠΑ, Donald Trump και του επικεφαλής της Β. Κορέας Kim Jong Un.
Όπως μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Βόρειας Κορέας KCNA ο Kim και ο Trump πρόκειται να συζητήσουν σχετικά με έναν «μόνιμο και διαρκή μηχανισμό διατήρησης της ειρήνης» στην κορεατική χερσόνησο, την αποπυρηνικοποίηση της κορεατικής χερσονήσου και άλλα ζητήματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος.
Την ίδια στιγμή και όπως μεταδίδει το Reuters, αξιωματούχοι και από τις δύο πλευρές είχαν συνομιλίες σήμερα το πρωί σε μια προσπάθεια να γεφυρώσουν τις διαφορές μεταξύ των δύο πλευρών και πριν την ιστορική συνάντηση των Trump – Kim, η οποία θα είναι η πρώτη μεταξύ των ηγετών των δύο κρατών από το τέλος του πολέμου της Κορέας το 1953.
Αν και παραμένει ανοιχτό τι ακριβώς θα περιλαμβάνει η συζήτηση για την αποπυρηνικοποίηση της κορεατικής χερσονήσου, το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Βόρειας Κορέας KCNA μετέδωσε ότι οι δύο πλευρές θα έχουν μια ευρεία και βαθιά ανταλλαγή απόψεων για να επαναπροσδιορίσουν τις σχέσεις τους, κάνοντας λόγο για μια συνάντηση κορυφής που φέρνει μια νέα εποχή.
Πάντως, ολοένα και περισσότεροι αναλυτές εκτιμούν πως είναι εξαιρετικά δύσκολο ο Kim να εγκαταλείψει τελείως το πυρηνικό του πρόγραμμα και τα πυρηνικά του όπλα, τη στιγμή που οι ΗΠΑ επιμένουν σε μια ολοκληρωτική, αξιόπιστη αποπυρηνικοποίηση της κορεατικής χερσονήσου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης