Τελευταία Νέα
Οικονομία

Centeno: Σε 2 μήνες η έξοδος της Ελλάδας από το πρόγραμμα - Να βασιστεί στην αλληλεγγύη της ΕΕ

tags :
Centeno: Σε 2 μήνες η έξοδος της Ελλάδας από το πρόγραμμα - Να βασιστεί στην αλληλεγγύη της ΕΕ
Ο πρόεδρος του Eurogroup, Mario Centeno, τόνισε ότι η Ελλάδα θα αναλάβει τα ηνία της πολιτικής της μετά το τέλος του προγράμματος
Στην έξοδο της Ελλάδας από το πρόγραμμα αναφέρθηκε ο πρόεδρος του Eurogroup, Mario Centeno.
«Η Ελλάδα είναι έτοιμη να αναλάβει τα ηνία της πολιτικής μετά το τέλος του προγράμματος» δήλωσε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι η χώρα μπορεί να βασιστεί στην αλληλεγγύη της ΕΕ.
«Η Ελλάδα είναι δύο μήνες μακριά από το τέλος του προγράμματος» δήλωσε επίσης.
Εν τω μεταξύ με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η σημερινή (11/6/2018) συνάντηση στο Βερολίνο της Γερμανίδας καγκελαρίου, Angela Merkel, και της επικεφαλής του ΔΝΤ, Christine Lagarde, καθώς το χάσμα για το ελληνικό χρέος μεταξύ Ταμείου και Βερολίνου παραμένει.
Στο πλαίσιο αυτό στο επίκεντρο της συνάντησης θα βρεθεί η συμμετοχή του ΔΝΤ στο τρίτο ελληνικό πρόγραμμα.
Πάντως, ολοένα και περισσότεροι αναλυτές εκτιμούν ότι τελικά το ΔΝΤ δεν θα συμμετάσχει στο ελληνικό πρόγραμμα που λήγει στις 20 Αυγούστου, μια και αρκετοί βουλευτές τόσο από το CDU όσο και από το CSU φέρονται να επεξεργάζονται την εκτίμηση που είχε γίνει από το Γερμανικό ΥΠΟΙΚ επί των ημερών του Schaeuble, βάσει της οποίας η πρόταση του ΔΝΤ για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους θα έχει ως αποτέλεσμα να υπάρξει ένα κόστος της τάξης των 100 δισ. ευρώ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης