Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Συρία: Τουλάχιστον 61 νεκροί σε νέες αεροπορικές επιδρομές στην επαρχία Ιντλίμπ παρά την κατάπαυση πυρός

tags :
Συρία: Τουλάχιστον 61 νεκροί σε νέες αεροπορικές επιδρομές στην επαρχία Ιντλίμπ παρά την κατάπαυση πυρός
Ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ ζήτησε τη διεξαγωγή έρευνας για την επίθεση της προηγούμενης εβδομάδας που στοίχισε τη ζωή σε 44 αμάχους
Τουλάχιστον 61 νεκροί, ανάμεσά τους και αρκετά παιδιά, ήταν ο τραγικός απολογισμός των νέων αεροπορικών επιδρομών που πραγματοποιήθηκαν τις τελευταίες μέρες σε διάφορες περιοχές της επαρχίας Ιντλίμπ στη Συρία, παρά το γεγονός ότι η συγκεκριμένη περιοχή ανήκει στις ζώνες αποκλιμάκωσης.
Ειδικότερα, την περασμένη εβδομάδα, και συγκεκριμένα το βράδυ της 7ης Ιουνίου του 2018, πραγματοποίθηκε αεροπορική επίθεση στο χωρίο Ζαρντάνα στην επαρχία Ιντλίμπ, η οποία είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 44 άτομα, ανάμεσά τους και 6 παιδιά.
Μετά την επίθεση, ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ, Antonio Guterres, ζήτησε τη διεξαγωγή έρευνας για το σχετικό περιστατικό, εκφράζοντας παράλληλα την «βαθιά ανησυχία» του για το γεγονός, ενώ τόνισε ότι το Ιντλίπ αποτελεί μέρος της συμφωνίας για τις ζώνες αποκλιμάκωσης στη Συρία.
Παράλληλα, ο ίδιος κάλεσε την Τουρκία, τη Ρωσία και το Ιράν να τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους απέναντι στη συμφωνία για τις ζώνες αποκλιμάκωσης.
Σημειώνεται ότι οι ζώνες αποκλιμάκωσης στη Συρία αποτελούν περιοχές στις οποίες απαγορεύονται ρητά οι εχθροπραξίες από τον Μάιο του προηγούμενου έτους.
Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, η επίθεση πραγματοποιήθηκε από τις αεροπορικές δυνάμεις της Ρωσίας, με την πλευρά της Μοσχάς να αρνείται τις σχετικές κατηγορίες.
Μάλιστα, πηγές από το Υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας ανέφεραν ότι τα τελευταία 24ωρα σημειώθηκαν συκγρούσεις μεταξύ μαχητών της Nusra Front και ανταρτών στην περιοχή.
Παράλληλα, σύμφωνα με αναφορές του πρακτορείου Anadolu, την Κυριακή (10/6) πραγματοποιήθηκαν νέες επιδρομές στην περιοχή, η οποία στοίχσε τη ζωή σε 17 άτομα, ενώ υπήρξαν και αρκετοί τραυματίες, ο ακριβής αριθμός των οποίων δεν έχει γίνει ακόμα γνωστός.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης