Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οριακές μεταβολές στη Wall Street, στον απόηχο G7 - Εν αναμονή της συνάντησης Trump - Kim

Οριακές μεταβολές στη Wall Street, στον απόηχο G7 - Εν αναμονή της συνάντησης Trump - Kim
Με οριακές μεταβολές κινήθηκε η Wall Street, εν αναμονή της αυριανής (12/6) ιστορικής συνάντησης ανάμεσα στον ηγέτη της Βόρειας Κορέας και στον πρόεδρο των ΗΠΑ
Με οριακές μεταβολές ολοκλήρωσε την πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας η Wall Street, εν αναμονή της αυριανής (12/6) ιστορικής συνάντησης ανάμεσα στον ηγέτη της Βόρειας Κορέας, Kim Jong Un, και στον πρόεδρο των ΗΠΑ, Donald Trump, αλλά και εν μέσω των επίμονων εμπορικών ανησυχιών, μετά την απογοητευτική συνάντηση των ηγετών των επτά μεγαλύτερων οικονομιών του κόσμου (G7).
Κέρδη μόλις 0,03% για τον Dow Jones, ο οποίος, πάντως, παρέμεινε υψηλότερα από το ψυχολογικό όριο των 25.000 μονάδων, καθώς διαμορφώθηκε στις 25.324 μονάδες, με στήριξη από τις μετοχές των UnitedHeath, Home Depot και Boeing.
Στο 0,1% η άνοδος για τον ευρύτερο βιομηχανικό δείκτη S&P 500 στις 2.782 μονάδες, ενώ 0,1% υψηλότερα κινήθηκε ο Nasdaq στις 7.659 μονάδες.
Αντίθετα πιέσεις δέχθηκε ο δείκτης «φόβου» VIX, με απώλειες της τάξης του 0,3% στις 12,14 μονάδες.
Σε επίπεδο μετοχών κέρδη 0,7% σημείωσαν οι τίτλοι του Facebook και της Alphabet.
Όπως μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Βόρειας Κορέας «KCNA», ο Kim και ο Trump πρόκειται να συζητήσουν σχετικά με έναν «μόνιμο και διαρκή μηχανισμό διατήρησης της ειρήνης» στην κορεατική χερσόνησο, την αποπυρηνικοποίηση της κορεατικής χερσονήσου και άλλα ζητήματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος.
Την ίδια στιγμή, και όπως μεταδίδει το «Reuters», αξιωματούχοι και από τις δύο πλευρές είχαν συνομιλίες σήμερα το πρωί σε μια προσπάθεια να γεφυρώσουν τις μεταξύ τους διαφορές, λίγο πριν την πρώτη συνάντηση μεταξύ των ηγετών των δύο κρατών από το τέλος του πολέμου της Κορέας το 1953.
Εν τω μεταξύ, απογοητευμένοι εμφανίζονται οι επενδυτές από τα αποτελέσματα της συνάντησης των ηγετών της επτά μεγαλύτερων οικονομιών του κόσμου (G7).
Σε μία κίνηση που προκάλεσε ανησυχίες σχετικά με το μέλλον της ομάδας των G7, ο αμερικανός πρόεδρος, Donald Trump, απέσυρε τη στήριξή του στην κοινή δήλωση της ομάδας, ενώ παράλληλα κατηγόρησε τον πρωθυπουργό του Καναδά, Justin Trudeau, ότι είναι «ανέντιμος και αδύναμος».
Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, ο Trudeau δήλωσε ότι ο Καναδάς θα λάβει αντίμετρα απέναντι στις ΗΠΑ κατά τον επόμενο μήνα, μετά την απόφαση του Trump να θέσει σε ισχύ τους δασμούς στις εισαγωγές χάλυβα και αλουμινίου από τον Καναδά, το Μεξικό και την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Σήμερα, λίγα 24ωρα μετά τη συνάντηση της G7 στον Καναδά, ο πρόεδρος των ΗΠΑ εξαπέλυσε νέα φραστικά πυρά κατά του Καναδά και της Γερμανίας, βάζοντας και πάλι στο στόχαστρο του το έλλειμμα που εμφανίζει το ισοζύγιο των τρεχουσών εμπορικών συναλλαγών των ΗΠΑ.
Από την πλευρά της, η καγκελάριος της Γερμανίας, Angela Merkel, χαρακτήρισε τα αποτελέσματα της Συνόδου «απογοητευτικά και κάπως θλιβερά», ενώ προειδοποίησε ότι η ΕΕ θα λάβει αντίμετρα.
O Steffen Seibert, κυβερνητικός εκπρόσωπος της Merkel, διατύπωσε σήμερα τη θέση ότι η ΕΕ είναι έτοιμη να θέσει από την 1η Ιουλίου σε ισχύ τα αντίποινα κατά των ΗΠΑ για την επιβολή δασμών στον χάλυβα και στο αλουμίνιο.
Εν τω μεταξύ, τα «βλέμματα» των επενδυτών στρέφονται στη συνεδρίαση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Federal Reserve, Fed) αυτή την εβδομάδα, κατά την οποία αναμένεται ευρέως ότι θα υπάρξει μια νέα αύξηση των επιτοκίων - η δεύτερη του 2018 μετά από εκείνη του Μαρτίου.
Οι επενδυτές θα προσπαθήσουν να αναζητήσουν ενδείξεις σχετικά με το εάν η κεντρική τράπεζα θα μπορούσε να προβεί σε τέσσερις αυξήσεις συνολικά εντός του 2018, αντί για τις τρεις που έχει προεξοφλήσει ήδη η αγορά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης