Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

H Ιταλία αλλάζει το κλίμα βελτιώνοντας τα ελληνικά ομόλογα το 10ετές 4,39% - Συγκυριακή η πτώση στις μετοχές έρχεται άνοδος

tags :
H Ιταλία αλλάζει το κλίμα βελτιώνοντας τα ελληνικά ομόλογα το 10ετές 4,39% - Συγκυριακή η πτώση στις μετοχές έρχεται άνοδος
Γιατί το ελληνικό χρηματιστήριο δεν ακολούθησε το ράλι στο Ιταλικό χρηματιστήριο;
Μπορεί τα χρηματιστήρια Ελλάδος και Ιταλίας να ακολούθησαν εκ διαμέτρου αντίθετες πορείες η Ελλάδα -1,8% και το χρηματιστήριο του Μιλάνου να κλείσει με εντυπωσιακά κέρδη +3,5% ωστόσο στα ομόλογα…ακολούθησαν ταυτόσημες πορείες.
Στο ελληνικό χρηματιστήριο αρχικά η στρέβλωση που προκάλεσε η Folli Follie γιατί βγήκε από βασικούς δείκτες άπαξ και είναι εντός διαπραγμάτευσης σε συνδυασμό με τις χαμηλές προσδοκίες για ουσιαστική λύση στο χρέος τροφοδότησαν την υποτιμητική κερδοσκοπία.
Να σημειωθεί ότι αμερικανικό fund εδώ και ημέρες πουλάει ελληνικό χρηματιστήριο πιέζοντας την αγορά, ωστόσο οι πωλήσεις πρέπει να έχουν τελειώσει.
Το αποτέλεσμα ήταν ότι η αγορά στις 758 μονάδες συνεχίζει να περιδινείται πέριξ των 750 μονάδων αν και λογικά θα πρέπει τις αμέσως προσεχείς ημέρες να υπάρξει κάποιας μορφής αντίδραση.
H άνοδος αυτή δεν θα ενθουσιάσει αλλά σίγουρα θα βγάλει το ελληνικό χρηματιστήριο από το καθοδικό σπιράλ...αρκεί να μην υπάρξει καμία αρνητική έκπληξη σε πολιτικό επίπεδο στην Ελλάδα λόγω του Σκοπιανού. 
Επίσης υπάρχουν ενδείξεις ότι ευρωπαϊκά funds είναι έτοιμα να ανοίξουν εκ νέου κάποιες μικρές θέσεις στο ελληνικό χρηματιστήριο με επίκεντρο τις τράπεζες που συνεχίζουν να έχουν προβλήματα.
Και ενώ το ελληνικό χρηματιστήριο εγκλωβίστηκε στην πτώση, στο χρηματιστήριο της Ιταλίας ο δείκτης FTSE MIB στο Μιλάνο σημειώνει ράλι αποκλειστικά λόγω των δηλώσεων του υπουργού οικονομικών της χώρας Tria ότι δεν αμφισβητείται το ευρώ και η παρουσία της Ιταλίας στην ευρωζώνη.
Μπορεί το ελληνικό και το Ιταλικό χρηματιστήριο να ακολούθησαν αντίθετες πορείες αλλά στα ομόλογα λειτουργούν ως συγκοινωνούντα δοχεία.
Το Ιταλικό 10ετές ομόλογο βελτιώθηκε αισθητά στο 2,86% από 3,13%.
Το ελληνικό 10ετές ομόλογο στο 4,50% από 4,83%.
Μπορεί η λύση για το ελληνικό χρέος να είναι χαμηλού βεληνεκούς αλλά
1)Η γερμανική πρόταση για την λύση στο χρέος θα ωφελήσει την Ελλάδα 25 δισεκ. σε παρούσες αξίες ενώ το ΔΝΤ ζητάει αναδιάρθρωση 80-100 δισεκ.
2)Η Ελλάδα δεν θα κάνει χρήση πιστωτικής γραμμής ECCL
3)Είναι προτιμότερο να χρησιμοποιήσει το capital buffer από την πιστωτική γραμμή.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης