Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Άνοδος στις αποδόσεις των ομολόγων, εν όψει Fed - Στο 2,96% του 10ετούς

ΗΠΑ: Άνοδος στις αποδόσεις των ομολόγων, εν όψει Fed - Στο 2,96% του 10ετούς
Ανοδικά κινούνται οι αποδόσεις των κρατικών ομολόγων των ΗΠΑ, εν αναμονή της συνεδρίασης της Fed
Ανοδικά κινούνται σήμερα (11/6/2018) οι αποδόσεις των κρατικών ομολόγων των ΗΠΑ, εν αναμονή δύο δημοπρασιών, αλλά και της συνεδρίασης της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Federal Reserve, Fed) αυτή την εβδομάδα.
Η Fed αναμένεται ευρέως ότι θα ανακοινώσει μια νέα αύξηση των επιτοκίων την Τετάρτη (13/6) - τη δεύτερη εντός του 2018.
Οι επενδυτές θα προσπαθήσουν να αναζητήσουν ενδείξεις σχετικά με το εάν θα μπορούσαν να υπάρξουν τρεις ακόμη αυξήσεις των επιτοκίων εντός του 2018 - μετά από εκείνη του Μαρτίου - αντί για τις δύο που έχει ήδη προεξοφλήσει η αγορά.
Περί τις 17:45, η απόδοση του 10ετούς ομολόγου των ΗΠΑ ενισχύεται κατά 3 μονάδες βάσης στο 2,965%.


Η απόδοση του 2ετούς ομολόγου σημειώνει άνοδο 2,8 μ.β. στο 2,524%, ενώ του 30ετούς ενισχύεται κατά 2,4 μ.β. στο 3,106%.


Εν τω μεταξύ, τα «βλέμματα» των επενδυτών είναι στραμμένα στην αυριανή (12/6) ιστορική συνάντησης ανάμεσα στον ηγέτη της Βόρειας Κορέας, Kim Jong Un, και στον πρόεδρο των ΗΠΑ, Donald Trump.
Όπως μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Βόρειας Κορέας «KCNA», ο Kim και ο Trump πρόκειται να συζητήσουν σχετικά με έναν «μόνιμο και διαρκή μηχανισμό διατήρησης της ειρήνης» στην κορεατική χερσόνησο, την αποπυρηνικοποίηση της κορεατικής χερσονήσου και άλλα ζητήματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος.
Εν τω μεταξύ, απογοητευμένοι εμφανίζονται οι επενδυτές από τα αποτελέσματα της συνάντησης των ηγετών της επτά μεγαλύτερων οικονομιών του κόσμου (G7).
Σε μία κίνηση που προκάλεσε ανησυχίες σχετικά με το μέλλον της ομάδας των G7, ο αμερικανός πρόεδρος, Donald Trump, απέσυρε τη στήριξή του στην κοινή δήλωση της ομάδας, ενώ παράλληλα κατηγόρησε τον πρωθυπουργό του Καναδά, Justin Trudeau, ότι είναι «ανέντιμος και αδύναμος».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης