Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Moody's: Συνεχίζει μειούμενος ο εταιρικός δείκτης αθέτησης πληρωμών

tags :
Moody's: Συνεχίζει μειούμενος ο εταιρικός δείκτης αθέτησης πληρωμών
Moody's: Συνεχίζει μειούμενος ο εταιρικός δείκτης αθέτησης πληρωμών 
Στο 3,1% διαμορφώθηκε ο δείκτης αθέτησης υποχρεώσεων του αμερικανικού οίκου αξιολόγησης Moody's για τις εταιρίες για το έτος που ολοκληρώθηκε στις 31 Μαΐου 2018, από 3,2% τον Απρίλιο.
Με την ανεργία σε χαμηλά επίπεδα, η Moody's αναμένει ότι το ποσοστό αθέτησης πληρωμών θα συνεχίσει να μειώνεται στο προσεχές μέλλον, φθάνοντας στο 2,1% μέχρι τον Δεκέμβριο του 2018 και στο 1,7% μέχρι τον προσεχή Μάιο του 2019.
Ο δείκτης αθέτησης πληρωμών για τις αμερικανικές εταιρίες υποχώρησε χαμηλότερα τον Μάιο του 2018 σε 3,7% από 3,8% τον Απρίλιο, ενώ ο αντίστοιχος ευρωπαϊκό δείκτης σημείωσε οριακή αύξηση σ το 2,5% από 2,4% στο ίδιο χρονικό διάστημα.
Η Moody's αναμένει ότι ο δείκτης στις ΗΠΑ θα μειωθεί στο 2,6% και ότι ο ευρωπαϊκός θα μειωθεί στο 1,6% μέχρι τα τέλη του 2018.
Μέχρι στιγμής μέσα στο 2018, 43 εταιρείες τις οποίες αξιολογεί η Moody's έχουν προχωρήσει σε αθέτηση πληρωμών, συμπεριλαμβανομένων 10 εταιριών στον κλάδο λιανικής, εννέα εταιρείες πετρελαίου και φυσικού αερίου.
Σύμφωνα με τη Moody's ο κλάδος των λιανικών πωλήσεων αναμένεται να έχει το δεύτερο υψηλότερο ποσοστό αθέτησης πληρωμών στις ΗΠΑ τους επόμενους 12 μήνες, ενώ ο κλάδος των Media αναμένεται να έχει το υψηλότερο ποσοστό.
Στην Ευρώπη, ο κλάδος των λιανικών πωλήσεων αναμένεται να είναι ο τρίτος πιο προβληματικός κλάδος, πίσω από τον κλάδο υπηρεσιών και των μέσων μαζικής.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης