Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οριακά κέρδη για τον χρυσό, εν όψει Fed - Στα 1.303,20 δολ. ανά ουγγιά

Οριακά κέρδη για τον χρυσό, εν όψει Fed - Στα 1.303,20 δολ. ανά ουγγιά
Με οριακά κέρδη έκλεισε ο χρυσός, με το δολάριο να υποχωρεί ελαφρώς έναντι του ευρώ
Με οριακά κέρδη έκλεισε σήμερα (11/6/2018) ο χρυσός, με το δολάριο να υποχωρεί ελαφρώς έναντι του ευρώ, καθώς οι επενδυτές παρακολουθούν με ανησυχία την κλιμάκωση των εμπορικών εντάσεων ανάμεσα στις ΗΠΑ και στους βασικούς τους εταίρους, μετά την αποτυχία της Συνόδου Κορυφής των G7 στον Καναδά.
Σε μία κίνηση που προκάλεσε ανησυχίες σχετικά με το μέλλον της ομάδας των G7, ο αμερικανός πρόεδρος, Donald Trump, απέσυρε τη στήριξή του στην κοινή δήλωση της ομάδας, ενώ παράλληλα κατηγόρησε τον πρωθυπουργό του Καναδά, Justin Trudeau, ότι είναι «ανέντιμος και αδύναμος».
Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, ο Trudeau δήλωσε ότι ο Καναδάς θα λάβει αντίμετρα απέναντι στις ΗΠΑ.
Σήμερα, λίγα 24ωρα μετά τη συνάντηση της G7 στον Καναδά, ο πρόεδρος των ΗΠΑ εξαπέλυσε νέα φραστικά πυρά κατά του Καναδά και της Γερμανίας, βάζοντας και πάλι στο στόχαστρο του το έλλειμμα που εμφανίζει το ισοζύγιο των τρεχουσών εμπορικών συναλλαγών των ΗΠΑ.
Από την πλευρά της, η καγκελάριος της Γερμανίας, Angela Merkel, χαρακτήρισε τα αποτελέσματα της Συνόδου «απογοητευτικά και κάπως θλιβερά», ενώ προειδοποίησε ότι η ΕΕ θα λάβει αντίμετρα.
O Steffen Seibert, κυβερνητικός εκπρόσωπος της Merkel, διατύπωσε σήμερα τη θέση ότι η ΕΕ είναι έτοιμη να θέσει από την 1η Ιουλίου σε ισχύ τα αντίποινα κατά των ΗΠΑ για την επιβολή δασμών στον χάλυβα και στο αλουμίνιο.
Την ίδια ώρα, οι επενδυτές παραμένουν επιφυλακτικοί απέναντι στον χρυσό εν όψει της συνεδρίασης της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Federal Reserve, Fed) αυτή την εβδομάδα.
Η Fed αναμένεται ευρέως ότι θα προβεί σε μια νέα αύξηση των επιτοκίων - τη δεύτερη εντός του 2018.
Μετά τα θετικά στοιχεία που έχουν ανακοινωθεί για την οικονομία των ΗΠΑ, η Fed θα μπορούσε πλέον να λάβει μια πιο επιθετική στάση σε ό,τι αφορά τη νομισματική της πολιτική.
Οι επενδυτές θα προσπαθήσουν, εν τω μεταξύ, να αναζητήσουν ενδείξεις σχετικά με το εάν θα μπορούσαν να υπάρξουν τρεις ακόμη αυξήσεις των επιτοκίων εντός του 2018 - μετά από εκείνη του Μαρτίου - αντί για τις δύο που έχει ήδη προεξοφλήσει η αγορά.
Η τιμή του συμβολαίου του χρυσού παραδόσεως Αυγούστου έκλεισε με οριακά κέρδη 50 σεντς, στα 1.303,20 δολ. ανά ουγγιά.


Την ίδια ώρα, το ευρώ ενισχυόταν κατά 0,1% έναντι του δολαρίου, στο 1,178 δολ.
Σημειώνεται ότι το αποδυναμωμένο δολάριο τείνει να προσφέρει ώθηση στα εμπορεύματα που συνδέονται με το νόμισμα, όπως ο χρυσός, καθώς καθίσταται φθηνότερη η αγορά τους από κατόχους άλλων νομισμάτων.
Εν τω μεταξύ, τα «βλέμματα» των επενδυτών στρέφονται στην αυριανή (12/6) ιστορική συνάντηση ανάμεσα στον ηγέτη της Βόρειας Κορέας, Kim Jong Un, και στον πρόεδρο των ΗΠΑ, Donald Trump.
Όπως μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Βόρειας Κορέας «KCNA», ο Kim και ο Trump πρόκειται να συζητήσουν σχετικά με έναν «μόνιμο και διαρκή μηχανισμό διατήρησης της ειρήνης» στην κορεατική χερσόνησο, την αποπυρηνικοποίηση της κορεατικής χερσονήσου και άλλα ζητήματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος.
Την ίδια στιγμή, και όπως μεταδίδει το «Reuters», αξιωματούχοι και από τις δύο πλευρές είχαν συνομιλίες σήμερα το πρωί σε μια προσπάθεια να γεφυρώσουν τις μεταξύ τους διαφορές, λίγο πριν την πρώτη συνάντηση μεταξύ των ηγετών των δύο κρατών από το τέλος του πολέμου της Κορέας το 1953.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης