Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Προσπαθεί να «ξανακολλήσει» το γυαλί η Frigoglass – Στόχος η επιστροφή σε κερδοφόρα ανάπτυξη

tags :
Προσπαθεί να «ξανακολλήσει» το γυαλί η Frigoglass – Στόχος η επιστροφή σε κερδοφόρα ανάπτυξη
Οι αρνητικές ελεύθερες ταμειακές ροές είναι αποτέλεσμα της αύξησης των αποθεμάτων προκειμένου να έχει την απαραίτητη επάρκεια προϊόντων για την καλοκαιρινή περίοδο η εταιρεία
Άκρως ικανοποιημένη από την αύξηση των πωλήσεων και τη μείωση της ζημιάς εμφανίστηκε η διοίκηση της Frigoglas στην τηλεδιάσκεψη για την ενημέρωση των αναλυτών.
Με αιχμή την Ευρώπη και την Αφρική στοχεύει να διατηρήσει την αύξηση των πωλήσεων σε τέτοιο σημείο που θα είναι κερδοφόρα.
Μάλιστα η διοίκηση ήταν αισιόδοξη για την πορεία σε Ευρώπη και Αφρική και τονίστηκε η αυξημένη ζήτηση για ψυγεία ICOOL από Coca Cola, ενώ καταβάλει προσπάθειες να διευρύνει την παρουσία της στην Ασία όπου ο ανταγωνισμός είναι πολύ υψηλός.
Αναφορικά με τις ελεύθερες ταμειακές ροές που ήταν αρνητικές παρά τη σημαντική αύξηση των πωλήσεων και τη βελτίωση των EBITDA, η διοίκηση ανέφερε πως αυτό συνέβη καθώς στο πρώτο τρίμηνο αυξάνει αποθέματα προκειμένου να είναι έτοιμη για την καλοκαιρινή περίοδο.
Οι προσαρμοσμένες ελεύθερες ταμειακές ροές από συνεχιζόμενες δραστηριότητες ήταν αρνητικές κατά 1,8 εκατ. ευρώ.
Ο δανεισμός αυξήθηκε κατά 8,07 εκατ. ευρώ, λόγω των αρνητικών κατά 3,4 εκατ. ευρώ επενδυτικών δραστηριοτήτων, οι οποίες δεν μπόρεσαν να καλυφθούν από τις 333 χιλ. ευρώ των λειτουργικών δραστηριοτήτων.
Οι επενδύσεις σύμφωνα με τη διοίκηση κινήθηκαν εντός του στόχου που έχει τεθεί για το 2018 και είναι τα 29 εκατ. ευρώ.
Στο τέλος του τριμήνου τα ταμειακά διαθέσιμα ανέρχονταν στα 53,9 εκατ. ευρώ, οι συνολικές υποχρεώσεις αυξήθηκαν στα 453,4 εκατ. ευρώ από 433 εκατ. ευρώ που ήταν στο τέλος του 2017 και η καθαρή θέση ήταν αρνητική κατά 88,6 εκατ. ευρώ από 83,1 εκατ. ευρώ.
Αν καταφέρει η Frigoglass να βγάλει κέρδη στο σύνολο της χρήσης από λειτουργικές δραστηριότητες θα είναι η πρώτη φορά μετά το 2011, όταν εμφάνισε κέρδη 20 εκατ. ευρώ.
Σημειώνεται πως τότε η καθαρή θέση ήταν στα 136,5 εκατ. ευρώ και δεν είχε γίνει αύξηση κεφαλαίου κούρεμα δανείων και τόκων.
Το 2012 είχε ζημιές 14,9 εκατ. ευρώ.
Το 2013 είχε ζημιές 30,3 εκατ. ευρώ.
Το 2014 οι ζημιές ανήλθαν στα 56,5 εκατ. ευρώ.
Το 2015 είχε ζημιές 62 εκατ. ευρώ.
Το 2016 οι ζημιές διαμορφώθηκαν στα 57,7 εκατ. ευρώ.
Το 2017 είχε κέρδη 7,6 εκατ. ευρώ που όμως οφείλονταν στο κέρδος που κατέγραψς από την αναδιάρθρωση των δανείων.  
 
Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης