Ανάκαμψη για τον μαύρο χρυσό – Κέρδη 0,5% για το αμερικανικό αργό και 0,04% για Brent

Ανάκαμψη για τον μαύρο χρυσό – Κέρδη 0,5% για το αμερικανικό αργό και 0,04% για Brent
Στα 66,1 δολ. το αμερικανικό αργό και στα 76,4 δολ. το Brent
Μάζεψε τις αρχικές του απώλειες ο μαύρος χρυσός στην πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας, μετά τις δηλώσεις του υπουργού Πετρελαίου του Ιράκ που άφησε ανοιχτή την απόφαση του ΟΠΕΚ για αύξηση ή όχι της ημερήσιας παραγωγής του στην επικείμενη συνεδρίαση του διεθνούς οργανισμού.
Κέρδη 0,5% σημείωσε το προθεσμιακό συμβόλαιο Ιουλίου 2018 για το αμερικανικό αργό, το οποίο διαμορφώθηκε στο επίπεδο των 66,10 δολαρίων.
Ανοδικά έστω και κατά το οριακό 0,05% κινήθηκε και το Brent, με το προθεσμιακό συμβόλαιο Αυγούστου 2018 να φθάνει στα 76,49 δολάρια.Για 18 μήνες ο ΟΠΕΚ και κορυφαίος χώρες όπως η Ρωσία έχουν συμφωνήσει να προχωρήσουν σε μείωση της ημερήσιας παραγωγής τους προκειμένου να υπάρξει ισορροπία στις αγορές πετρελαίου και να στηριχθούν οι τιμές του μαύρου χρυσού.
Ο ΟΠΕΚ συνεδριάζει 22 και 23 Ιουνίου στη Βιέννη και η Σ. Αραβία (αλλά και η Ρωσία) έχουν ταχθεί υπέρ της αύξησης της ημερήσιας παραγωγής, καθώς θεωρούν ότι οι αγορές πετρελαίου έχουν σταθεροποιηθεί ενώ τα προβλήματα στην παραγωγή Βενεζουέλας και πιθανώς και Ιράν (λόγω των αμερικανικών κυρώσεων) είναι αρκετά για να διατηρήσουν τις τιμές πετρελαίου σε καλή πορεία.Υπάρχουν, όμως, και ορισμένα κράτη – μέλη του ΟΠΕΚ που δεν φαίνεται να συμφωνούν με τυχόν αύξηση της παραγωγής, γεγονός που καθιστά την επικείμενη σύνοδο του καρτέλ εξαιρετικά κρίσιμη.

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS