Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Ρωσία: Κατασκευάζει «σύννεφο» ικανό να αντικαταστήσει το Διαδίκτυο σε περίπτωση του Γ' Παγκοσμίου Πολέμου

tags :
Ρωσία: Κατασκευάζει «σύννεφο» ικανό να αντικαταστήσει το Διαδίκτυο σε περίπτωση του Γ' Παγκοσμίου Πολέμου
Στόχος της Μόσχας να μην μείνει «αποκομμένη» από τον έξω κόσμο ακόμη και εάν καταρρεύσει το παγκόσμιο Διαδίκτυο
Ένα σύννεφο το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως... εφεδρικό διαδίκτυο σε περίπτωση ενός καταστροφικού πολέμου, κατασκευάζει ο ρωσικός στρατός.
Σύμφωνα με την Daily Mail το σύννεφο θα είναι απόλυτα έτοιμο σε δύο χρόνια και θα προσφέρει στη Ρωσία τη δυνατότητα να επιβιώσει κατά τη διάρκεια του Γ' Παγκοσμίου Πολέμου, ακόμη και εάν όλες οι συνδέσεις στο διαδίκτυο έχουν καταστραφεί.
Αυτή η νέα κίνηση αποτελεί μέρος της τρέχουσας προσπάθειας εκσυγχρονισμού της χώρας, όπως υποστηρίζει η βρετανική εφημερίδα.
Στόχος η Ρωσία να μην αντιμετωπίσει κανένα πρόβλημα, ακόμη και εάν δεν έχει καμία επικοινωνία με άλλη χώρα.
Το «σύννεφο του πολέμου» θα συνδεθεί με το τεράστιο εσωτερικό δίκτυο του ρωσικού στρατού.
Ο Herman Klimenko, κορυφαίος σύμβουλος πληροφορικής του Ρώσου προέδρου, τόνισε σε δηλώσεις του ότι κατά τη διάρκεια ενός πολέμου η χώρα θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει προϋπάρχον εσωτερικό στρατιωτικό δίκτυο - που ονομάζεται Τμήμα Κλειστής Μεταφοράς.
«Τεχνικά, είμαστε έτοιμοι για οποιαδήποτε ενέργεια», υποστήριξε, μιλώντας, στο ρωσικό τηλεοπτικό δίκτυο NTV τον Μάρτιο του 2018.
Όπως έχει διαπιστωθεί η Ρωσία δημιούργησε ένα «ανεξάρτητο διαδίκτυο» στο τέλος του περασμένου έτους, το οποίο θα λειτουργεί ξεχωριστά από το σύστημα DNS που χρησιμοποιείται παγκοσμίως.
Κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας, οι αξιωματούχοι συζήτησαν μια πρωτοβουλία για τη δημιουργία εναλλακτικής λύσης έναντι του DNS, υποστηρίζοντας ότι η κίνηση θα μπορούσε να προστατεύσει τη Ρωσία και μια σειρά άλλων εθνών σε περίπτωση μεγάλης κλίμακας επιθέσεων στον κυβερνοχώρο.
Ωστόσο, υπάρχουν κάποιες εικασίες ότι αυτό το "σύννεφο πολέμου" θα μπορούσε να είναι ένας τρόπος για τη Ρωσία να ξεκινήσει τις δικές του κακόβουλες πράξεις, υποστηρίζουν ορισμένοι ειδικοί.
Σύμφωνα με νέα έκθεση, το "cloud πολέμου" της Ρωσίας , το οποίο κατασκευάζεται με κόστος 390 εκατ. ρούβλια (6 εκατ. δολάρια) βασίζεται σε κέντρα δεδομένων σε όλη τη χώρα και έχει ήδη ολοκληρωθεί στη νότια Ρωσία.
Η δημιουργία αυτού του πρώτου κέντρου αύξησε τη ρωσική εξουσία και επιρροή και στην περιοχή.
Σύμφωνα με μια έκθεση του Defense One, πρόκειται για έναν τομέα που περιλαμβάνει την παράνομα συνδεδεμένη χερσόνησο της Κριμαίας καθώς και τμήματα της ανατολικής Ουκρανίας.
Σύμφωνα με τον Sam Bendett, συνεργάτη ερευνητή της έρευνας του μη κερδοσκοπικού ερευνητικού οργανισμού CNA, η Ρωσία θεωρεί ότι αυτό αποτελεί το κλειδί για την προστασία των δεδομένων της από  δυτικές παρεμβολές.
"Η Ρωσία επενδύει σε στρατιωτική ανάπτυξη υψηλής τεχνολογίας και ειδικά σε εγχώριο λογισμικό και υλικό", δήλωσε στο  Defence One.
"Τα κέντρα δεδομένων που συνεργάζονται με αυτό το cloud είναι όλα κατασκευασμένα με "ρωσικά υλικά", δήλωσε ο Bendett, ο οποίος είναι επίσης συνεργάτης στη Ρωσία στο Αμερικανικό Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής.
"Μέχρι πρόσφατα, πολλά πολύπλοκα τεχνολογικά προϊόντα που χρησιμοποιούνταν στον τομέα άμυνας της Ρωσίας ήταν δυτικής προέλευσης, αυτό τώρα- αρχίζει να αλλάζει", ανέφερε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης