Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τα πρώτα 60 δευτερόλεπτα της συνάντησης Trump – Kim – Τι έδειξε η γλώσσα του σώματος

Τα πρώτα 60 δευτερόλεπτα της συνάντησης Trump – Kim – Τι έδειξε η γλώσσα του σώματος
Καμία δήλωση από ΗΠΑ και Β. Κορέα για την πορεία των διαπραγματεύσεων
Το ενδιαφέρον της παγκόσμιας κοινότητας είναι στραμμένο από σήμερα τα ξημερώματα στην ιστορική συνάντηση του προέδρου των ΗΠΑ, Donald Trump και του ηγέτη της Β. Κορέας, Kim Jong Un στη Σιγκαπούρη.
Αν και ελάχιστες πληροφορίες έχουν διαρρεύσει από ότι έχουν συζητήσει οι δύο ηγέτες για το μείζον θέμα της αποπυρηνικοποίησης της κορεατικής χερσονήσου, πολλοί στέκονται στην εικόνα που έστειλαν οι δύο τους κατά τη συνάντηση τους.
Σύμφωνα με το Reuters, κατά τις πρώτες στιγμές της συνάντησης τους Trump και Kim προσπάθησαν να μεταδώσουν μια σοβαρή εικόνα αυτοελέγχου ενώ στα πρώτα 60 δευτερόλεπτα και οι δύο προσπάθησαν να έχουν τον έλεγχο του συνομιλητή του.
«Η χειραψία τους φαίνεται να είναι μεταξύ δύο συνομηλίκων» ανέφερε στο Reuters η Karen Leong managing director στο Influence Solutions και ειδική στη γλώσσα του σώματος, επισημαίνοντας ότι «ο Trump φάνηκε να έχει επίγνωση αυτού του γεγονότος και ότι έπρεπε να περάσει την εικόνα ότι αυτός είναι ο αρχηγός».
Όπως λέει, ο πρόεδρος των ΗΠΑ ήταν αυτός που μίλησε περισσότερο με τον Kim να τον ακούει προσεκτικά, και στρέφοντας το βλέμμα του σε αυτόν τρεις φορές κατά τη διάρκεια της ομιλίας του και ενώ κατευθύνονταν στον χώρο όπου θα είχαν τις ιδιωτικές τους συνομιλίες.
Ωστόσο, χτύπησε φιλικά τον ώμο του Trump, σε μια προσπάθεια να δείξει ότι έχει τον έλεγχο της συνάντησης.
O Trump, ο οποίος έχει τη διπλάσια ηλικία από τον Kim, ήταν αυτός που οδήγησε το συνομιλητή του στην αίθουσα των συζητήσεων.
Όπως υποστηρίζει πάντως η Karen Leong και οι δύο ηγέτες δυσκολεύτηκαν να κρύψουν τη νευρικότητα τους από τη στιγμή που έκατσαν στην αίθουσα, με τον Trump να έχει ένα μαζεμένο χαμόγελο και να παίζει με τα χέρια του και με τον Kim να κοιτάζει προς το έδαφος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης