Διεθνή

Συνάντηση Kurz – Merkel στο Βερολίνο – Στο επίκεντρο μεταναστευτικό, διμερή και ευρωπαϊκά θέματα

Συνάντηση Kurz – Merkel στο Βερολίνο – Στο επίκεντρο μεταναστευτικό, διμερή και ευρωπαϊκά θέματα
Η συνάντηση πραγματοποιείται ενόψει και της ανάληψης από την Αυστρία την προεδρία της ΕΕ
Μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα συνάντηση θα έχουν σήμερα το απόγευμα (στις 19:15 ώρα Ελλάδος) στο Βερολίνο ο καγκελάριος της Αυστρίας, Sebastian Kurz και η καγκελάριος της Γερμανίας, Angela Merkel.
Στο επίκεντρο της συνάντησης αναμένεται να βρεθούν διμερή και ευρωπαϊκά θέματα, δεδομένου ότι η Αυστρία αναλαμβάνει την προεδρία της ΕΕ από την 1η Ιουλίου αλλά και το μείζον ζήτημα του μεταναστευτικού
Μετά την συνάντηση οι δύο Καγκελάριοι θα μιλήσουν σε εκδήλωση που διοργανώνει το Οικονομικό Συμβούλιο του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος (CDU).
Πριν από την συνάντηση με την Merkel, ο Kurz θα έχει συνάντηση με τον υπουργό Εσωτερικών και αρχηγό των Βαυαρών Χριστιανοκοινωνιστών (CSU) Horst Seehofer με κεντρικό θέμα την αυστηροποίηση των όρων διαχείρισης της προσφυγικής κρίσης και την κατάσταση στα γερμανοαυστριακά σύνορα.
Σημειώνεται πως υπάρχει διάσταση απόψεων μεταξύ της Merkel και του Seehofer για το μεταναστευτικό
Σύμφωνα με την εφημερίδα Bild, είχε προηγηθεί έντονος «καβγάς» μεταξύ της Καγκελαρίου και του υπουργού, ο οποίος εισηγείται το δικαίωμα των γερμανικών αρχών που επιτηρούν τα σύνορα να απορρίπτουν αμέσως τις αιτήσεις ασύλου για άτομα των οποίων η αίτηση έχει εγκριθεί σε άλλη χώρα της ΕΕ.
Ο Seehofer ζητά ακόμη να δοθεί στους συνοριοφύλακες η δυνατότητα να απορρίπτουν αμέσως αιτούντες άσυλο οι οποίοι έχουν κατά το παρελθόν απελαθεί από την Γερμανία, καθώς και μετανάστες οι οποίοι δεν διαθέτουν έγγραφα.
Η Merkel φέρεται να διαφωνεί με την εισήγηση του υπουργού Εσωτερικών, ενώ τάσσεται υπέρ της θέσπισης ευρωπαϊκών κριτηρίων για τη χορήγηση ασύλου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης