Τελευταία Νέα
Διεθνή

Υποχωρεί ο χρυσός λόγω ενίσχυσης του αμερικανικού δολαρίου - Στο -0,11% και τα 1.297,51 δολ. ανά ουγγιά

tags :
Υποχωρεί ο χρυσός λόγω ενίσχυσης του αμερικανικού δολαρίου - Στο -0,11% και τα 1.297,51 δολ. ανά ουγγιά
Το αμερικανικό νόμισμα ενισχύεται μετά τις θετικές εξελίξεις που αφορούν τη συνάντηση Donald Trump και Kim Jong Un
Πτωτικά κινείται σήμερα Τρίτη (12/6) ο χρυσός, καθώς οι θετικές εξελίξεις μετά τη συνάντηση του αμερικανού προέδρου, Donald Trump, με τον βορειοκορεάτη ηγέτη, Kim Jong Un, ενισχύουν το δολάριο, γεγονός που ασκεί πιέσεις στο πολύτιμο μέταλλο.
Οι εξελίξεις που αφορούν τη συνάντηση του Donald Trump με τον Kim Jong Un αναμένεται να δημιουργήσυν θετικό κλίμα στις αγορές, καθώς οι δύο ηγέτες υπέγραψαν κοινή δήλωση, μετά τις συζητήσεις του που αφρούσαν τη διακοπή των εχθροπραξιών στην κορεατική χερσόνησο.
Ειδικότερα, περί τις 9:45 π.μ. το πολύτιμο μέταλλο υποχωρεί κατά -0,11% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 1.297,51 δολ. ανά ουγγιά, αποκτώντας απόσταση από τα 1.300 δολ. ανά ουγγιά στα οποία είχε βρεθεί προηγουμένως.
Παράλληλα, το αμερικανικό δολάριο ενισχύθηκε κατά +0,29% έναντι του γεν Ιαπωνίας, στα 110,37 γεν, ενώ ο δείκτης δολαρίου ΗΠΑ, ο οποίος μετρά την ισχύ του νομίσματος έναντι έξι σημαντικών νομισμάτων, καταγράφει άνοδο της τάξεως του +0,19% στις 93,74 μονάδες.
Ο χρυσός επηρεάζεται σε μεγάλο βαθμό από την πορεία του δολαρίου, καθώς το ενισχυμένο αμερικανικό νόμισμα καθιστά το πολύτιμο μέταλλο περισσότερο δαπανηρό για τους κατόχους ξένου συναλλάγματος.
Πέραν από τη συνάντηση των δύο ηγετών, στο επίκεντρο βρίσκεται και η συνεδρίαση της Federal Reserve, όπου η Αμερικανική Ομοσπονδιακή Τράπεζα αναμένεται να αυξήσει τα επιτόκιά της για δεύτερη φορά κατά το τρέχον έτος.
Σε ότι αφορά τα υπόλοιπα πολύτιμα μέταλλα, το ασήμι καταγράφει πτώση της τάξεως του -0,42% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 16,88 δολ. ανά ουγγιά, ενώ μικρότερες είναι απώλειες για την πλατίνα, και συγκεκριμένα στο -0,09% και τα 905,6 δολ. ανά ουγγιά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης