Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Evolution Insurance: Ευθυγραμμισμένοι με τα πρότυπα του Solvency II οι δείκτες φερεγγυότητας και επάρκειας

tags :
Evolution Insurance: Ευθυγραμμισμένοι με τα πρότυπα του Solvency II οι δείκτες φερεγγυότητας και επάρκειας
Οι ασφαλιστικοί κίνδυνοι της Evolution Insurance Ltd καλύπτονται κατά 100% -με σχετική σύμβαση- από την αντασφαλιστική εταιρεία QRE
Πλήρως εναρμονισμένη με τους κανονισμούς και τα πρότυπα της κοινοτικής οδηγίας Solvency II που αφορά τον χρηματοπιστωτικό κλάδο, είναι η ασφαλιστική εταιρεία Evolution Insurance Ltd.
Η εταιρεία, με έδρα στο Γιβραλτάρ, σε ανακοίνωσή της αναφέρει πως διεξάγει ασφαλιστικές εργασίες στην Ελλάδα υπό το καθεστώς των επιχειρήσεων ελεύθερης παροχής υπηρεσιών, με ειδική αντιπρόσωπο στην Ελλάδα την εταιρεία  Nequs Μεσίτες Ασφαλίσεων και Αντασφαλίσεων.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ασφαλιστικής, η  Evolution έχει εναρμονιστεί πλήρως με τις απαιτήσεις που προκύπτουν από το πανευρωπαϊκό ρυθμιστικό πλαίσιο από το οποίο διέπεται (Solvency II).
Η κεφαλαιακή της διάρθρωση, για την οποία εποπτεύεται και ελέγχεται από την Αρμόδια Εποπτική Αρχή του Γιβραλτάρ, καλύπτει τόσο την απαιτούμενη κεφαλαιακή απαίτηση φερεγγυότητας (SCR) όσο και την απαιτούμενη ελάχιστη κεφαλαιακή επάρκεια (MCR).
Χαρακτηριστικό είναι, αναφέρεται στην ανακοίνωση, πως η διάρθρωση του μετοχικού της κεφαλαίου, σύμφωνα και με τους κινδύνους που καλύπτει, έχει περιληφθεί στις εκθέσεις και στις δημοσιοποιήσεις, με βάση τον κατ’ εξουσιοδότηση Κανονισμό 2015/35 του Solvency II και το Παράρτημα ΧΧ (ΕΙΟΡΑ- ΒοS – 15/109 EL – Κατευθυντήριες γραμμές για την υποβολή εκθέσεων και τη δημοσιοποίηση).
Συγκεκριμένα, κατά το πρώτο τρίμηνο του 2017 το κεφάλαιό της είχε υπερβεί την απαιτούμενη κεφαλαιακή απαίτηση φερεγγυότητας, ενώ στα στοιχεία για το α΄ τρίμηνο του 2018, η Evolution Insurance Ltd δήλωσε κεφάλαια που αντιστοιχούν σε ποσοστό 115% της απαιτούμενης κεφαλαιακής απαίτησης φερεγγυότητας (SCR) και ποσοστό 454% της απαιτούμενης κεφαλαιακής επάρκειας.
Επισημαίνεται τέλος, ότι οι ασφαλιστικοί κίνδυνοι της Evolution Insurance Ltd καλύπτονται κατά 100% -με σχετική σύμβαση- από την αντασφαλιστική εταιρεία QRE με έδρα τις Βερμούδες και υποκαταστήματα στη Σιγκαπούρη και τη Ζυρίχη, η οποία είναι θυγατρική κατά 100% της Qatar Insurance Company (QIC), με έδρα το Κατάρ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης