Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οι 4 αρχές που συμφώνησαν Trump - Kim - Στο επίκεντρο η αποπυρηνικοποίηση της Κορεατικής Χερσονήσου

Οι 4 αρχές που συμφώνησαν Trump - Kim - Στο επίκεντρο η αποπυρηνικοποίηση της Κορεατικής Χερσονήσου
Οι ΗΠΑ και η ΛΔ της Κορέας δεσμεύονται να έχουν διαπραγματεύσεις για την εφαρμογή των αποτελεσμάτων της συνάντησης κορυφής ΗΠΑ-ΛΔ της Κορέας
Στη δημοσιότητα δόθηκε το κείμενο που υπέγραψαν οι ηγέτες των ΗΠΑ και της Βόρειας Κορέας, Donald Trump και Kim Jong Un, μετά την επιτυχή διάσκεψη που είχαν σήμερα, 12 Ιουνίου 2018, στη Σιγκαπούρη.

Αναλυτικά το κείμενο συμφωνίας

Κοινή δήλωση του Προέδρου Donald J. Trump των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής και του Προέδρου Kim Jong Un της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κορέας στη Διάσκεψη Κορυφής της Σιγκαπούρης
Ο Πρόεδρος Donald J. Trump των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής και ο Πρόεδρος Kim Jong Un της Επιτροπής Κρατικών Υποθέσεων της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κορέας (ΛΔΚ) πραγματοποίησαν μια πρώτη ιστορική σύνοδο στη Σιγκαπούρη στις 12 Ιουνίου 2018.
Ο Πρόεδρος Trump και ο Πρόεδρος Kim Jong Un διεξήγαγαν μια ολοκληρωμένη, εις βάθος και ειλικρινή ανταλλαγή απόψεων σχετικά με τα ζητήματα που σχετίζονται με την καθιέρωση νέων σχέσεων ΗΠΑ-ΛΔΚ και την οικοδόμηση ενός μόνιμου και ισχυρού καθεστώτος ειρήνης στην κορεατική χερσόνησο.
Ο Πρόεδρος Trump δεσμεύτηκε να παράσχει εγγυήσεις ασφαλείας στη Λαϊκή Δημοκρατία της Κορέας και ο Πρόεδρος Kim Jong Un επιβεβαίωσε τη σταθερή και ακλόνητη δέσμευσή του να ολοκληρώσει την αποπυρηνικοποίηση της Κορεατικής Χερσονήσου.
Με την πεποίθηση ότι η καθιέρωση νέων σχέσεων ΗΠΑ-ΛΔΚ θα συμβάλει στην ειρήνη και την ευημερία της Κορεατικής Χερσονήσου και του κόσμου και αναγνωρίζοντας ότι η οικοδόμηση αμοιβαίας εμπιστοσύνης μπορεί να προωθήσει την αποπυρηνικοποίηση της Κορεατικής Χερσονήσου, ο Πρόεδρος Trump και ο Πρόεδρος Kim Jong Un, συμφωνούν:
- Οι Ηνωμένες Πολιτείες και η ΛΔΚ δεσμεύονται να καθιερώσουν νέες διμερείς σχέσεις σύμφωνα με την επιθυμία των λαών των δύο χωρών για ειρήνη και ευημερία.
- Οι Ηνωμένες Πολιτείες και η ΛΔΚ θα ενώσουν τις προσπάθειές τους για την οικοδόμηση ενός σταθερού ειρηνευτικού καθεστώτος στην Κορεατική Χερσόνησο.
- Επαναβεβαιώνοντας τη δήλωση Panmunjom της 27ης Απριλίου 2018, η ΛΔΚ δεσμεύεται να εργασθεί για την πλήρη αποπυρηνικοποίηση της Κορεατικής Χερσονήσου.
- Οι ΗΠΑ και η ΛΔ της Κορέας δεσμεύονται για την αποκατάσταση των λειψάνων των αιχμαλώτων πολέμου και των αγνοουμένων, συμπεριλαμβανομένου του επαναπατρισμού εκείνων που έχουν ταυτοποιηθεί.
Εχοντας αναγνωρίσει ότι η συνάντηση κορυφής ΗΠΑ-ΛΔ της Κορέας - της πρώτης στην ιστορία- υπήρξε ένα καθοριστικό γεγονός μεγάλης σημασίας και ξεπερνώντας δεκαετίες εντάσεων και εχθρότητας ανάμεσα στις δύο χώρες και για την έναρξη ενός νέου μέλλοντος, ο πρόεδρος Τραμπ και ο πρόεδρος Κιμ Γιονγκ-Ουν δεσμεύονται να εφαρμόσουν τις δεσμεύσεις αυτού του κοινού ανακοινωθέντος πλήρως και ταχέως.
Οι Ηνωμένες πολιτείες και η ΛΔ της Κορέας δεσμεύονται να έχουν επακόλουθες διαπραγματεύσεις υπό τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ M. Pompeo και έναν αντίστοιχα υψηλόβαθμο αξιωματούχο της ΛΔ της Κορέας στην πλησιέστερη δυνατή ημερομηνία για την εφαρμογή των αποτελεσμάτων της συνάντησης κορυφής ΗΠΑ-ΛΔ της Κορέας.
Ο πρόεδρος Donald J. Trump των Ηνωμένων Πολιτειών και ο πρόεδρος Kim Jong Un της Επιτροπής Κρατικών Υποθέσεων της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κορέας δεσμεύθηκαν να συνεργασθούν για την ανάπτυξη νέων σχέσεων ανάμεσα στις ΗΠΑ και την ΛΔ της Κορέας και για την προώθηση της ειρήνης, της ευημερίας και της ασφάλειας στην Κορεατική Χερσόνησο και τον κόσμο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης