Τελευταία Νέα
Διεθνή

Oettinger (ΕΕ): Είμαστε ευγνώμονες για τις δηλώσεις Tria (ΥΠΟΙΚ Ιταλίας) - Δημιουργούν κλίμα εμπιστοσύνης

Oettinger (ΕΕ): Είμαστε ευγνώμονες για τις δηλώσεις Tria (ΥΠΟΙΚ Ιταλίας) - Δημιουργούν κλίμα εμπιστοσύνης
Ο Επίτροπος Προϋπολογισμού της Κομισιόν τόνισε ότι οι δηλώσεις του ιταλού υπουργού Οικονομικών είναι σημαντικές για την πολιτική της χώρας
Με θετικά σχόλια υποδέχθηκε τις δηλώσεις του ιταλού υπουργού Οικονομικών, Giovanni Tria, ο επίτροπος Προϋπολογισμού της Κομισιόν, Gunter Oettinger, μέσω συνέντευξης που παραχώρησε στην ιταλική εφημερίδα Corriere della Sera.
Ειδικότερα, ο Oettinger τόνισε ότι οι δεσμεύσεις του υπουργού Οικονομιών στης Ιαταλία για παραμονή στο ευρώ και για μείωση του δημοσίου χρέους της χώρας είναι μακροπρόθεσμες και δημιουργούν κλίμα εμπιστοσύνης.
«Είμαστε ευγώμονες για μία τέτοια σαφή και έγκαιρη δήλωση, η οποία είναι σημαντική για την πολιτική της Ιταλίας», ήταν το χαρακτηριστικό σχόλιο του επιτρόπου της Κομισιόν στην ιταλική εφημερίδα.
Σημειώνεται ότι την περασμένη Κυριακή (10/6), ο νέος ιταλός υπουργός Οικονομικών άμβλυνε τους προβληματισμούς που είχαν δημιουργηθεί στις αγορές, καθιστώντας σαφές ότι η κυβέρνηση δεν έχει πρόθεση να εγκαταλείψει το ευρώ, καθώς και ότι δε θα απομακρυνθεί από την πορεία της σχετικά με τη μείωση του χρέους.
Την προηγούμενη εβδομάδα, ο Oettinger δέχθηκε οξύτατη κριτική από την πλευρά της Ιταλίας, μετά τα σχόλια που πραγματοποίησε με αφορμή την αντίδραση των αγορών, τονίζοντας ότι «οι αγορές θα δώσουν ένα μάθημα στους Ιταλούς να μην ψηφίσουν λαϊκιστικά κόμματα στις επόμενες εκλογές».
Ο ίδιος αργότερα ζήτησε συγγώμη για τα σχόλια που πραγματοποίησε, μετά τις εκκλήσεις του νέςου ιταλού υπουργού Εσωτερικών, Matteo Salvini, για παραίτηση του ευρωπαίου επιτρόπου.
Παράλληλα, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης, ο Oettinger αναφέρθηκε και στην άρνηση της Ιταλίας και της Μάλτας να δεχθούν το σκάφος που είχε ξεκινήσεις από τις ακτές της Λιβύης και το οποίο μετέφερε 629 μετανάστες.
«Οι άνθρωποι που βρίσκονται στη θάλασσα δεν μπορούν να απορριφθούν, ή, ακόμη χειρότερα, να τεθούν σε κίνδυνο οι ζωές τους», ήταν το σχόλιο του Oettinger, ο οποίος εν συνεχεία προσθεσε ότι «αντιστρόφως, αυτό σημαίνει ότι χρειαζόμαστε περισσότερη αλληλεγγύη μεταξύ των ευρωπαϊκών κρατών».
«Η Ισπανία το έξειξε, και προς τους επιβάτες και προς τα άλλα κράτη μέλη», καταλήγει η επίτροπος Προϋπολιγσμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης