Τελευταία Νέα

Μόνος αμετανόητος και πραγματικός κίνδυνος παραμένει η Τουρκία

tags :
Μόνος αμετανόητος και πραγματικός κίνδυνος παραμένει η Τουρκία
Τα Σκόπια μπορούν άνετα να καταστούν κάποιας μορφής "προτεκτοράτο μας"
Μόνος αμετανόητος και πραγματικός κίνδυνος παραμένει η Τουρκία

Εάν όπως διαβάζουμε, στην πιθανή συμφωνία για Severna Macedonia μέσα-έξω, υπάρχει υπάρχει σαφής αναφορά ότι δεν έχουν σχέση με τον Αρχαίο Ελληνικό πολιτισμό, την πολιτιστική μας κληρονομιά και γλώσσα, παραιτούνται έμπρακτα και συνταγματικά κάθε αλυτρωτικού στοιχείου και το συνθετικό Macedonia είναι μόνο καθαρά γεωγραφικός προσδιορισμός (που άλλωστε δικαιούνται αφού ανήκουν στην ευρύτερη περιοχή της Μακεδονίας), δεν βρίσκω τι άλλο θα μας εμπόδιζε να προχωρήσουμε στη συμφωνία.

Συνεπώς πέρα από τα διαβατήρια τις ταυτότητες των πολιτών της ΠΓΔΜ και τα εσωτερικα-εξωτερικά έγγραφα θα αναφέρουν το νέο όνομα της χώρας, όταν ολοκληρωθεί το μεταβατικό διάστημα και η αλλαγή ονόματος κατοχυρωθεί στο Σύνταγμα, ενώ παράλληλα τα κράτη θα πρέπει να την αναγνωρίσουν διεθνώς με το νέο της όνομα.

Απεναντίας, λάθη και παραλείψεις ετών σβήνονται, τα πράγματα μπαίνουν στη θέση τους και τα Σκόπια μπορούν άνετα να καταστούν κάποιας μορφής "προτεκτοράτο μας", (αν δεν μας προλάβουν οι Βούλγαροι), τα όνειρα του Ερντο για μουσουλμανικό τόξο στα Βαλκάνια και οι Αλβανικοί μεγαλοιδεατισμοί συντρίβονται.
Οι τελευταίοι, δείχνουν σταδιακά να έρχονται γιαλό, αφού η Ελληνική διπλωματία κάνει κινήσεις κι εκεί. Οι όποιες "αντιρρήσεις τους" και νύξεις για τσαμουριά έγιναν γαργάρα.

Μόνος αμετανόητος και πραγματικός κίνδυνος παραμένει η Τουρκία, όσο εμείς θα έχουμε λύσει τουλάχιστον αποτελεσματικά το διαχρονικό Βόρειο πρόβλημα μας απελευθερώνοντας ενέργεια και ζωτικό χώρο.

http://www.bankingnews.gr



Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης