Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Σε χαμηλά άνω των 5 ετών υποχώρησε ο δείκτης οικονομικού κλίματος ZEW τον Ιούνιο 2018, στις -16,1 μονάδες

Γερμανία: Σε χαμηλά άνω των 5 ετών υποχώρησε ο δείκτης οικονομικού κλίματος ZEW τον Ιούνιο 2018, στις -16,1 μονάδες
Τα στοιχεία για τον δείκτη οικονομικού κλίματος στη Γερμανία αποδείχθηκαν κατώτερα σε σύγκριση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών
Συνεχίζεται για ακόμα έναν μήνα η πτώση για τον δείκτη οικονομικού κλίματος του Ινστιτούτου ZEW στη Γερμανία, σύμφωνα με τα σημερινά (12/6) στοιχεία της έρευνας, καθώς οι εμπορικές εντάσεις μεταξύ των ΗΠΑ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης εξακολουθούν να υποβαθμίζουν την αισιοδοξία στις τάξεις των επενδυτών.
Ειδικότερα, σύμφωνα με τη μηνιαία έρευνα του Ινστιτούτου, ο δείκτης οικονομικού κλίματος για τον Ιούνιο του 2018 υποχώρησε στις -16,1 μονάδες, έναντι -8,2 μονάδων τον προηγούμενο μήνα, με τα αποτελέσματα να αποδεικνύονται κατώτερα σε σύγκριση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών, οι οποίοι ανέμεναν η πτώση του δείκτη να περιοριστεί στις -14 μονάδες.
Τα παραπάνω στοιχεία δείχνουν ότι ο δείκτης οικονομικού κλίματος υποχώρησε στα χαμηλότερα επίπεδα από τον Σεπτέμβριο του 2012, ενώ παραμένει πολύ χαμηλότερα από τον μακροπρόθεσμο μέσο όρο των 23,3 μονάδων.
Παράλληλα, ο δείκτης που υπολογίζει τις εκτιμήσεις των επενδυτών για τις τρέχουσες συνθήκες της οικονομίας υποχώρησε στις 80,6 μονάδες, έναντι 87,4 μονάδων προηγουμένως, και έναντι εκτιμήσεων των αναλυτών στις 85 μονάδες.
Σε ότι αφορά τον δείκτη του ZEW για το οικονομικό κλίμα στην Ευρωζώνη, καταγράφηκε επίσης σημαντική πτώση, στις -12,6 μονάδες, έναντι 2,54 μονάδων τον Μάιο, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές ανέμεναν ο δείκτης να υποχωρήσει στις 0,1 μονάδες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης