Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Citigroup: Η Ελλάδα να μην αναμένει σημαντική ελάφρυνση χρέους - Μόνο μερικά μέτρα...

tags :
Citigroup: Η Ελλάδα να μην αναμένει σημαντική ελάφρυνση χρέους - Μόνο μερικά μέτρα...
Η ελάφρυνση του ελληνικού χρέους παραμένει ένα πολύ αμφιλεγόμενο ζήτημα στη Γερμανία
Το Eurogroup της 21ης ​​Ιουνίου θα είναι καθοριστικό για τους πιστωτές της Ελλάδας, αφού καλούνται να αποφασίσουν για τη στρατηγική μετά τη λήξη του προγράμματος διάσωσης.
Αυτό αναφέρει η Citigroup, σχολιάζοντας το δημοσίευμα της Süddeutsche Zeitung, ότι μια επιλογή που εξετάζεται αφορά την προσφορά στην Ελλάδα ενός ταμείου αποπληρωμής για τον διακανονισμό των οικονομικών υποχρεώσεων και τη μείωση του χρέους από το 2019 και μετά.
Σύμφωνα με την εκτίμηση, για κάθε 5 δισ. ευρώ που χορηγήθηκε, οι συμφωνημένες επεκτάσεις δανείων θα μπορούσαν να μειωθούν κατά 2 έτη.
Προκειμένου να γίνει πιο κατανοητή η πρόταση προστίθεται ότι εάν η επέκταση της διάρκειας των δανείων του EFSF είναι 15 χρόνια και μείνουν αδιάθετα στο πρόγραμμα του ESM 25 δισ. ευρώ, στην περίπτωση που η Ελλάδα αντλήσει και τα 25 δισ. ευρώ, η συνολική επιμήκυνση των δανείων του EFSF θα μειωθεί στα πέντε έτη.
Στόχος των Γερμανών η Ελλάδα να διαθέτει ένα «μαξιλάρι ρευστότητας» ικανό να καλύψει τις χρηματοδοτικές της ανάγκες έως το 2022.
Σύμφωνα με τη Citigroup, η ελάφρυνση χρέους παραμένει ένα πολύ αμφιλεγόμενο ζήτημα στη Γερμανία, το οποίο τελικά δέχθηκε ότι το ΔΝΤ δεν θα είναι μέρος του προγράμματος.
Μάλιστα, όπως εκτιμούν οι αναλυτές, δεν αναμένεται να συμφωνηθούν σημαντικά μέτρα για την ελάφρυνση του χρέους τον Ιούνιο, εκτός από ορισμένα μέτρα που θα βοηθήσουν στη μείωση των χρηματοδοτικών αναγκών και δαπανών κατά τα πρώτα έτη μετά τη λήξη του προγράμματος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης