Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Πράσινο φως από το Ελεγκτικό Συνέδριο για το Θριάσιο - Στη Βουλή η σύμβαση

tags :
Πράσινο φως από το Ελεγκτικό Συνέδριο για το Θριάσιο - Στη Βουλή η σύμβαση
Ο επενδυτής θα έχει τη δυνατότητα δόμησης περίπου 235.000 τ.μ.
Το πράσινο φως από το Ελεγκτικό συνέδριο πήρε η σύμβαση για το εμπορευματικό κέντρο στο Θριάσιο, η οποία αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή μέσα στις επόμενες ημέρες.
Ανάδοχος του έργου αναδείχτηκε η κοινοπραξία Goldair και ΕΤΒΑ ΒΙΠΕ (του ομίλου της Τράπεζας Πειραιώς), η οποία θα αναλάβει την κατασκευή και διαχείριση για 50 χρόνια του εμπορευματικού κέντρου στο Θριάσιο, στην έκταση των 588 στρεμμάτων που ελέγχει η ΓΑΙΑΟΣΕ.
Το σχήμα είχε καταθέσει την μοναδική προσφορά τον περασμένο Αύγουστο.
Ο ανάδοχος θα συστήσει ανώνυμη εταιρεία ειδικού σκοπού που θα γίνει η παραχωρησιούχος και η οποία θα αναλάβει τη μελέτη, κατασκευή, χρηματοδότηση, λειτουργία, συντήρηση και εκμετάλλευση για 50 έτη του εμπορευματικού κέντρου συνδυασμένων μεταφορών που θα κατασκευαστεί, με ταυτόχρονη καταβολή οικονομικού ανταλλάγματος προς τη ΓΑΙΑΟΣΕ
Με βάση και τους όρους τους διαγωνισμού, η κοινοπραξία θα προσφέρει εφάπαξ τίμημα 10 εκατ. ευρώ, ενώ το ετήσιο ενοίκιο θα φτάνει το 2,51% του ετήσιου κύκλου εργασιών της, με το εγγυημένο ενοίκιο να προσεγγίζει τα 350.000 ευρώ για τον πρώτο χρόνο.
Ο επενδυτής θα έχει τη δυνατότητα δόμησης περίπου 235.000 τ.μ. στεγασμένων χώρων, ενώ το ακίνητο διαθέτει οδικές συνδέσεις προς τον αυτοκινητόδρομο της Αττικής Οδού και τη Λεωφόρο ΝΑΤΟ, σιδηροδρομική σύνδεση με το εθνικό σιδηροδρομικό δίκτυο και το λιμάνι του Πειραιά, με το οποίο θα λειτουργήσει ουσιαστικά συμπληρωματικά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης