Τελευταία Νέα
Διεθνή

Johnson (ΥΠΕΞ Βρετανίας): Καλωσορίζουμε τη δέσμευση της Β. Κορέας - Ένα σημαντικό πρώτο βήμα

Johnson (ΥΠΕΞ Βρετανίας): Καλωσορίζουμε τη δέσμευση της Β. Κορέας - Ένα σημαντικό πρώτο βήμα
Καλωσορίζουμε την εποικοδομητική συνάντηση κορυφής Trump - Kim, πρόκειται για ένα σημαντικό βήμα προς τη σταθερότητα, δήλωσε ο βρετανός υπουργός Εξωτερικών
Η δέσμευση της Βόρειας Κορέας για αποπυρηνικοποίηση είναι μια ένδειξη πως ο ηγέτης της, Kim Jong Un, έλαβε εντέλει σοβαρά υπόψη το μήνυμα μετά τη συνάντηση με τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Donald Trump, αναφέρεται σε δήλωση του βρετανού υπουργού Εξωτερικών, Boris Johnson.
Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα, ο Trump και ο Kim δεσμεύθηκαν να εργαστούν για την πλήρη αποπυρηνικοποίηση της κορεατικής χερσονήσου, με την Ουάσινγκτον να δεσμεύεται να παράσχει εγγυήσεις ασφαλείας.
Διαβάζοντας δήλωση του Johnson, ο εκπρόσωπος της βρετανίδας πρωθυπουργού, Theresa May, δήλωσε:
«Καλωσορίζουμε το γεγονός πως ο πρόεδρος Trump και ο Kim Jong Un είχαν μια εποικοδομητική συνάντηση κορυφής, αυτό είναι ένα σημαντικό βήμα προς τη σταθερότητα σε μια περιοχή ζωτική για την παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη».
«Υπάρχει πολλή δουλειά να γίνει και ελπίζουμε πως ο Kim θα συνεχίσει να διαπραγματεύεται με καλή πίστη προς την πλήρη, επαληθεύσιμη και αμετάκλητη αποπυρηνικοποίηση», πρόσθεσε στη δήλωσή του ο Johnson.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης