Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Καραμούζης: Μείωση NPEs και καταθέσεις οι μεγάλες προκλήσεις για τις ελληνικές τράπεζες

Καραμούζης: Μείωση NPEs και καταθέσεις οι μεγάλες προκλήσεις για τις ελληνικές τράπεζες
Όπως σημείωσε, οι συνθήκες στον τραπεζικό κλάδο βελτιώνονται, η πρόοδος που συντελείται προς την κατεύθυνση της επιστροφής στην κανονικότητα είναι αξιοσημείωτη
Συγκρατημένα αισιοόδοξος εμφανίστηκε ο πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών, Νίκος Καραμούζης, υπογραμμίζοντας τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι ελληνικές τράπεζες.
«Κατά ευτυχή συγκυρία πραγματοποιήσαμε τη φετινή επετειακή μας Γενική Συνέλευση, με παρόντα όλα τα μέλη μας, σε συνθήκες που δικαιολογούν μία συγκρατημένη αισιοδοξία τόσο για την ελληνική οικονομία, όσο και για τον τραπεζικό κλάδο, που ανταπεξήλθε και πάλι με επιτυχία στα stress tests του 2018», τόνισε ο πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών, Νίκος Καραμούζης κατά λήξη των εργασιών της ετήσιας τακτικής γενικής συνέλευσης.
«Ο απολογισμός μας για το έτος 2017 είχε θετικό πρόσημο και ευχόμαστε να αποτελέσει την απαρχή μίας περιόδου ουσιαστικής ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας, που θα συμβάλει στην αντιμετώπιση των προκλήσεων που κληροδότησε η κρίση και η μακρά περίοδος ύφεσης και κοινωνικού κόστους, την οποία όλοι βιώσαμε», τόνισε ο κ. Καραμούζης.
Όπως σημείωσε, οι συνθήκες στον τραπεζικό κλάδο βελτιώνονται, η πρόοδος που συντελείται προς την κατεύθυνση της επιστροφής στην κανονικότητα είναι αξιοσημείωτη,αλλά έχουμε ακόμη μπροστά μας σημαντικά ζητήματα να αντιμετωπίσουμε και πρωτοβουλίες να αναλάβουμε, πριν αποκαταστήσουμε πλήρως την ικανότητά μας να χρηματοδοτούμε απρόσκοπτα την πελατεία και την οικονομία.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Eurobank, σημαντικά ζητήματα παραμένουν το υπερβολικό ύψος των NPEs, η βραδεία επιστροφή καταθέσεων και η περιορισμένη πρόσβαση στις διεθνείς αγορές, οι επιπτώσεις των ραγδαίων τεχνολογικών αλλαγών στο χρηματοπιστωτικό χώρο με αιχμή την ψηφιοποίηση, το νέο απαιτητικό, ρυθμιστικό / εποπτικό πλαίσιο, η ένταση του ανταγωνισμού καθώς και η στασιμότητα των εργασιών που δημιουργούν σοβαρό προβληματισμό.  
Ο Ν. Καραμούζης τόνισε ότι η περαιτέρω βελτίωση των οικονομικών και χρηματοπιστωτικών συνθηκών θα λειτουργήσει ως καταλύτης για την επιτυχή αντιμετώπιση των παραπάνω προσκλήσεων και ο τραπεζικός τομέας είναι ώριμος, έτοιμος και αποφασισμένος να συμβάλλει με τις πρωτοβουλίες του στην επιτάχυνση εξόδου της χώρας από την κρίση και την επιστροφή στην κανονικότητα και ανάπτυξη».

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης