Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

S&P: Αναβαθμίζονται σε «Β» τα χρεόγραφα κυμαινόμενου επιτοκίου της Aeolos

tags :
S&P: Αναβαθμίζονται σε «Β» τα χρεόγραφα κυμαινόμενου επιτοκίου της Aeolos
Αναβαθμίζονται τα χρεόγραφα κυμαινόμενου επιτοκίου της Aeolos, από την S&P 
Σε «Β» -από «Β-»- αναβάθμισε την αξιολόγηση για τα χρεόγραφα κυμαινόμενου επιτοκίου (335 εκατ. ευρώ) της Aeolos, η Standard & Poor’s, απόρροια της αναβάθμισης για την πιστοληπτική ικανότητα της Ελλάδας, την 19η Ιανουαρίου 2018.
Η συναλλαγή αγορά την τιτλοποίηση απαιτήσεων για τα τέλη δρομολογίων που εισπράττονται από τις αεροπορικές εταιρείες, για τη χρήση του ελληνικού εναέριου χώρου.
Τον περασμένο Ιανουάριο, ο αμερικανικός οίκος αναβάθμισε, σε «Β» από «Β-», τη μακροπρόθεσμη πιστοληπτική ικανότητα της Ελλάδας, διατηρώντας, παράλληλα τις θετικές προοπτικές (outlook), ενώ η βραχυπρόθεσμη πιστοληπτική ικανότητα επιβεβαιώθηκε σε «Β».
Οι θετικές προοπτικές για την Ελλάδα αντικατοπτρίζουν τη δυναμική για περαιτέρω αναβάθμιση κατά τους αμέσως επόμενους 12 με 18 μήνες, ειδικά σε περίπτωση που η χώρα εξέλθει με επιτυχία από το τρίτο Μνημόνιο.
Η αναβάθμιση αντανακλά τα βελτιωμένα δημοσιονομικά της χώρας και τη σταδιακή ανάκαμψη των οικονομικών προοπτικών, μετά την εφαρμογή των σχετικών μέτρων από την κυβέρνηση, κατά την περίοδο 2016-2017, επισημαίνεται.
Ο αμερικανικός οίκος αναμένει αύξηση του πραγματικού ΑΕΠ κατά 2% το 2018.
Η εκτίμηση για την περίοδο 2018-2021, ανέρχεται σε 2,4%.

Διαβάστε: S&P: Σε Β από Β- ή 1 κλίμακα αναβαθμίζεται η Ελλάδα, στο 2% το ΑΕΠ το 2018 - Σε μειονεκτική θέση οι τράπεζες, αλλά χωρίς νέες ΑΜΚ

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης