Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Ανοδικά οι αποδόσεις των ομολόγων, μετά τα στοιχεία για τον πληθωρισμό - Στο 2,97% το 10ετές

ΗΠΑ: Ανοδικά οι αποδόσεις των ομολόγων, μετά τα στοιχεία για τον πληθωρισμό - Στο 2,97% το 10ετές
Ανοδικά κινούνται οι αποδόσεις των κρατικών ομολόγων των ΗΠΑ, στον απόηχο των στοιχείων για τον πληθωρισμό
Ανοδικά κινούνται σήμερα (12/6/2018) οι αποδόσεις των κρατικών ομολόγων των ΗΠΑ, στον απόηχο των στοιχείων που ανακοινώθηκαν για τον πληθωρισμό, αλλά και εν αναμονή της διήμερης συνεδρίασης της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Federal Reserve, Fed) που ξεκινά σήμερα.
Η Fed αναμένεται ευρέως ότι θα ανακοινώσει μια νέα αύξηση των επιτοκίων την Τετάρτη (13/6) - τη δεύτερη εντός του 2018.
Οι επενδυτές θα προσπαθήσουν να αναζητήσουν ενδείξεις σχετικά με το εάν θα μπορούσαν να υπάρξουν τρεις ακόμη αυξήσεις των επιτοκίων εντός του 2018 - μετά από εκείνη του Μαρτίου - αντί για τις δύο που έχει ήδη προεξοφλήσει η αγορά.
Εξάλλου, σημερινά στοιχεία που ανακοινώθηκαν για τον αμερικανικό πληθωρισμό ενισχύουν τις προσδοκίες για τρεις επιπλέον αυξήσεις,
Ειδικότερα, το αμερικανικό υπουργείο Εργασίας ανακοίνωσε σήμερα ότι ο Δείκτης Τιμών Καταναλωτή (CPI) σημείωσε άνοδο 0,2% τον Μάιο του 2018 όσο και τον Απρίλιο, καθώς οι τιμές των τροφίμων παρέμειναν αμετάβλητες.
Εξαιρουμένων των ευμετάβλητων τιμών της ενέργειας και των τροφίμων, ο δομικός πληθωρισμός αυξήθηκε κατά 0,2%, μετά από αύξηση 0,1% τον Απρίλιο.
Σε ετήσια βάση, ο δείκτης CPI αυξήθηκε κατά 2,8%, έναντι αύξησης 2,5% του Απριλίου, καταγράφοντας τον ταχύτερο ρυθμό αύξησης από τις αρχές του 2012.
Ο δομικός CPI αυξήθηκε κατά 2,2% σε ετήσια βάση τον Μάιο.
Σύμφωνα με ξεχωριστά στοιχεία, ο δείκτης τιμών για δαπάνες προσωπικής κατανάλωσης (PCE), ο προτιμώμενος δείκτης της Fed για τον πληθωρισμό, σημείωσε ετήσια άνοδο 1,8% τον Απρίλιο του 2018, όσο και τον Μάρτιο.
Περί τις 17:15, η απόδοση του 10ετούς ομολόγου των ΗΠΑ ενισχύεται περίπου κατά 2 μονάδες βάσης στο 2,97%.


Η απόδοση του 2ετούς ομολόγου σημειώνει άνοδο 1,7 μ.β. στο 2,54%, ενώ του 30ετούς ενισχύεται κατά 1,6 μ.β. στο 3,11%.
Εν τω μεταξύ, το επενδυτικό κλίμα επηρεάζει και η ιστορική συμφωνία που υπέγραψαν οι ηγέτες ΗΠΑ και Βόρειας Κορέας.
Ο Donald Trump και ο Kim Jong Un υπέγραψαν σήμερα κοινή δήλωση, συμφωνώντας να συνεχίσουν τις προσπάθειες και το διάλογο τόσο για την αποπυρηνικοποίηση όσο και για την εδραίωση της ειρήνης στην κορεατική χερσόνησο.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης