Τελευταία Νέα
Διεθνή

Davis (Βρετανία): Δεν μπορούμε να πετύχουμε μια καλή συμφωνία με την ΕΕ με τα χέρια δεμένα

Davis (Βρετανία): Δεν μπορούμε να πετύχουμε μια καλή συμφωνία με την ΕΕ με τα χέρια δεμένα
Να υποχωρήσει στην πρόθεσή του να αντιταχθεί στα σχέδια της Theresa May για το Brexit, κάλεσε το κοινοβούλιο ο David Davis
Να υποχωρήσει στην πρόθεσή του να αντιταχθεί στα σχέδια της βρετανίδας πρωθυπουργού, Theresa May, για την αποχώρηση από την ΕΕ, κάλεσε σήμερα (12/6/2018) το κοινοβούλιο της χώρας του ο βρετανός υπουργός Brexit, David Davis, προειδοποιώντας τους βουλευτές ότι θα μπορούσαν να υπονομεύσουν τις διαπραγματεύσεις.
Οι Βρετανοί βουλευτές ξεκίνησαν σήμερα μια διήμερη συζήτηση για αλλαγές στο σχέδιο της May για το Brexit, ή στο νομοσχέδιο απόσυρσης, όπως λέγεται, με την τεταμένη συνεδρίαση να φέρνει στο προσκήνιο έναν βαθύ διχασμό σχετικά με την έξοδο της Βρετανίας από την ΕΕ.
Το κύριο σημείο διαμάχης μεταξύ εκείνων που θέλουν να διατηρήσουν όσο το δυνατόν στενότερους δεσμούς με την ΕΕ και εκείνους που επιδιώκουν μια καθαρή έξοδο είναι το αίτημα να δοθεί στο κοινοβούλιο μια «ουσιαστική ψήφος» σε οποιαδήποτε συμφωνία η May διαπραγματεύεται με τις Βρυξέλλες.
Μιλώντας στο κοινοβούλιο, ο Davis δήλωσε ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί να πετύχει μια καλή συμφωνία με την ΕΕ εάν τα χέρια της είναι δεμένα στις διαπραγματεύσεις.
«Η κυβέρνηση δεν μπορεί να επιδείξει την απαιτούμενη ευελιξία για μια επιτυχημένη συμφωνία εάν τα χέρια της είναι δεμένα στο μέσο της διαδικασίας», τόνισε χαρακτηριστικά.
Πάντως, ο βρετανός υπουργός Brexit εξέφρασε την αισιοδοξία ότι η κυβέρνηση μπορεί να διασφαλίσει μια συμφωνία που το κοινοβούλιο θα θελήσει να υποστηρίξει.

www.bankingnews.gr




Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης