Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σε χιλιάδες απολύσεις εργαζομένων προχωρά η Telecom Italia

tags :
Σε χιλιάδες απολύσεις εργαζομένων προχωρά η Telecom Italia
Απολύσεις χιλιάδων εργαζομένων από την Telecom Italia
Σε συμφωνία με τις συνδικαλιστικές ενώσεις για την απόλυση 4.500 εργαζομένων φέρεται να ήρθε η Telecom Italia (ΤΙM), σύμφωνα με όσα μεταδίδει το πρακτορείο Reuters.
Η συμφωνία περιλαμβάνει και την εφαρμογή των αποκαλούμενων «μέτρων αλληλεγγύης», δηλαδή, μεταξύ άλλων, μειωμένο ωράριο εργασίας για περίπου 30.000 εργαζόμενους.
Επισημαίνεται ότι τα καθαρά κέρδη για τον ιταλικό κολοσσό των τηλεπικοινωνιών κατέγραψαν αύξηση της τάξεως του 8% το πρώτο τρίμηνο του 2018, καθώς διαμορφώθηκαν στα 200 εκατ. ευρώ, παρά το πρόστιμο ύψους 74,3 εκατ. ευρώ που τις επέβαλλαν οι τοπικές αρχές.
Τα έσοδα συρρικνώθηκαν στα 4,71 δισεκ. ευρώ, έναντι 4,82 δισεκ. το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του περασμένου έτους, κυρίως λόγω του πλήγματος που επέφεραν οι συναλλαγματικές ισοτιμίες στην αγορά της Βραζιλίας.
Τον περασμένο Ιανουάριο έγινε γνωστό από τα μέσα ενημέρωσης ότι η εταιρεία εξετάζει τη μείωση του προσωπικού της, κατά 7.000 εργαζόμενους ή το 14% του συνολικού εργατικού δυναμικού στην Ιταλία, εντός των επόμενων τριών ετών.
Η μείωση των θέσεων αναμένεται ότι θα γίνει μέσω 4.000 πρόωρων συνταξιοδοτήσεων και περίπου 3.000 εργαζομένων μέσω εθελουσίας εξόδου, κινήσεις των κόστος των οποίων εκτιμάται ότι θα φθάσει στα 700 εκατ. ευρώ.
Η ιταλική κυβέρνηση εξαγόρασε μερίδιο έως 5% στην Telecom Italia τον περασμένο Μάρτιο, καθώς έχει ξεσπάσει πόλεμος για τον έλεγχο της πρώην κρατικής εταιρείας τηλεφωνίας.
Η διοίκηση της Cassa Depositi e Prestiti, του κρατικού ομίλου παροχής δανείων, ενέκρινε την εξαγορά, όπως ανακοίνωσε εκπρόσωπος Τύπου της Telecom Italia.
Το ιταλικός κράτος φροντίζει με αυτόν τον τρόπο να προστατεύσει τα δικαιώματά του, καθώς έχει ξεσπάσει πόλεμος μεταξύ των βασικών μετόχων της εταιρείας, δηλαδή της Vivendi και της Elliott Management.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης