Τελευταία Νέα
Διεθνή

«Κυνήγι μαγισσών» από τον Recep Tayyip Erdogan στη… Σουηδία

tags :
«Κυνήγι μαγισσών» από τον Recep Tayyip Erdogan στη… Σουηδία
Ο Τούρκος Πρόεδρος επεκτείνει το «κυνήγι μαγισσών» στη Σουηδία
Ο Πρόεδρος Recep Tayyip Erdogan έχει επεκτείνει το «κυνήγι μαγισσών» στη Σουηδία, χρησιμοποιώντας κυβερνητικά ιδρύματα, ΜΚΟ και συνεργάτες, όπως υποστηρίζει σε έκθεσή του το SCF (Stockholm Center for Freedom).
Σύμφωνα με το σουηδικό ινστιτούτο, έχουν διαπιστωθεί δεκάδες υποθέσεις κατά τις οποίες η Άγκυρα έχει εντείνει την κατασκοπία, τη συλλογή πληροφοριών και την προβολή των επικριτών του Recep Tayyip Erdogan, προκαλώντας κατά καιρούς σε παρενοχλήσεις, εκφοβισμούς και εγκλήματα μίσους.
«Αν και οι επικριτές του καθεστώτος Erdogan αισθάνονται σχετικά ασφαλείς στη Σουηδία, εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν απειλές και υπόκεινται σε εκστρατείες μίσους και δυσφήμησης, που διεξάγονται από την τουρκική κυβέρνηση και τους αντιπροσώπους της.
Κάποιες φορές, αυτή η εκστρατεία εκφοβισμού ισοδυναμεί με υποκίνηση βίας ή ακόμη και απειλές θανάτου!», ανέφερε ο πρόεδρος του SCF, Abdullah Bozkurt.
Στο στόχαστρο βρίσκονται, κυρίως, οι Κούρδοι και όσοι θεωρούνται μέλη της ομάδας του ιεροκήρυκα Fethullah Gulen, η οποία, σύμφωνα με τον Erdogan, είναι υπεύθυνη για το αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου 2016.
Το ινστιτούτο υπενθυμίζει τα λόγια του Τούρκου Προέδρου, ο οποίος είχε δηλώσει στο παρελθόν ότι «καμία χώρα δεν θα είναι ασφαλής για τα μέλη του κινήματος Gulen».
«Η σουηδική κυβέρνηση καλείται να λάβει αντίμετρα, συμπεριλαμβανομένων νομικών και άλλων μέτρων, για να αποτρέψει μια τέτοια κραυγαλέα παρέμβαση της τουρκικής κυβέρνησης στις εσωτερικές υποθέσεις της χώρας και να προστατεύσει τους κατοίκους της και τους αιτούντες άσυλο από το μακρύ χέρι του Erdogan», καταλήγει το SCF.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης