Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μεικτά πρόσημα και οριακές μεταβολές στις ευρωαγορές, στον απόηχο της συμφωνίας Trump - Kim

Μεικτά πρόσημα και οριακές μεταβολές στις ευρωαγορές, στον απόηχο της συμφωνίας Trump - Kim
Με οριακές μεταβολές και μεικτά πρόσημα έκλεισαν τα κυριότερα χρηματιστήρια της Ευρώπης, στον απόηχο της ιστορικής συμφωνίας ΗΠΑ και Βόρειας Κορέας
Με οριακές μεταβολές και μεικτά πρόσημα έκλεισαν σήμερα (12/6/2018) τα κυριότερα χρηματιστήρια της Ευρώπης, στον απόηχο της ιστορικής συμφωνίας που υπέγραψαν οι ηγέτες ΗΠΑ και Βόρειας Κορέας, καθώς οι επενδυτές παραμένουν επιφυλακτικοί σχετικά με τα αποτελέσματά της.
Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 έκλεισε κατά 0,11% χαμηλότερα, στις 387,53 μονάδες, με τους κλάδους να τερματίζουν με μεικτά πρόσημα.


Ο DAX στη Φρανκφούρτη έκλεισε αμετάβλητος στις 12.842,30 μονάδες, ο FTSE 100 στο Λονδίνο υποχώρησε κατά 0,43% στις 7.703,81 μονάδες, ενώ ο CAC 40 στο Παρίσι έκλεισε κατά 0,38% χαμηλότερα στις 5.453,37 μονάδες.




Ο FTSE MIB στο Μιλάνο έκλεισε με οριακή άνοδο 0,15%, μετά το χθεσινό ράλι, στις 22.119,76 μονάδες, σχεδόν μηδενίζοντας τα κέρδη άνω του 1% που σημείωνε νωρίτερα.


Τα «βλέμματα» των επενδυτών είναι στραμμένα στη συνεδρίαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) την Πέμπτη, ημέρα κατά την οποία η κεντρική τράπεζα αναμένεται να ανακοινώσει το χρονοδιάγραμμα λήξης του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης (QE).
Στα εταιρικά νέα, η μετοχή της Daimler σημείωσε άνοδο 1,45%, καθώς η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία ανακάλεσε 238.000 οχήματα, καθώς φέρεται να χρησιμοποίησε παρανόμως συσκευές για να χειραγωγήσει τις δοκιμές εκπομπών.
Η μετοχή της Carrefour έκλεισε με κέρδη 3,1%, καθώς η γαλλική εταιρεία συμφώνησε να συνεργαστεί με την Google.
Εν τω μεταξύ, πιέσεις στον DAX άσκησαν τα νέα απογοητευτικά στοιχεία για το οικονομικό κλίμα στη χώρα, καθώς οι εμπορικές εντάσεις μεταξύ των ΗΠΑ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης εξακολουθούν να υποβαθμίζουν την αισιοδοξία στις τάξεις των επενδυτών.
Ειδικότερα, σύμφωνα με τη μηνιαία έρευνα του Ινστιτούτου, ο δείκτης οικονομικού κλίματος για τον Ιούνιο του 2018 υποχώρησε στις -16,1 μονάδες, από -8,2 μονάδες τον προηγούμενο μήνα, με τα αποτελέσματα να αποδεικνύονται κατώτερα σε σύγκριση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών, οι οποίοι ανέμεναν η πτώση του δείκτη να περιοριστεί στις -14 μονάδες.
Τα παραπάνω στοιχεία δείχνουν ότι ο δείκτης οικονομικού κλίματος υποχώρησε στα χαμηλότερα επίπεδα από τον Σεπτέμβριο του 2012, ενώ παραμένει πολύ χαμηλότερα από τον μακροπρόθεσμο μέσο όρο των 23,3 μονάδων.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης