Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Η ΓΣ του ΟΤΕ ενέκρινε τη διανομή μερίσματος 0,35 ευρώ/μετοχή για τη χρήση του 2017 - Στις 4/7 η καταβολή του

tags :
Η ΓΣ του ΟΤΕ ενέκρινε τη διανομή μερίσματος 0,35 ευρώ/μετοχή για τη χρήση του 2017 - Στις 4/7 η καταβολή του
Η ΓΣ του ΟΤΕ ενέκρινε τη διανομή μερίσματος 0,35 ευρώ/μετοχή για τη χρήση του 2017 - Στις 4/7 η καταβολή του
Πραγματοποιήθηκε σήμερα (12/6) η 66η Τακτική Γενική Συνέλευση των Μετόχων της ΟΤΕ Α.Ε. (ή Εταιρεία), με παρόντες και εκπροσωπούμενους μετόχους που εκπροσωπούσαν το 71,38% του καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου.  
Κατά τη διάρκεια της Συνέλευσης συζητήθηκαν τα θέματα της ημερήσιας διάταξης και οι Μέτοχοι ενέκριναν κατά πλειοψηφία τις Ετήσιες Χρηματοοικονομικές Καταστάσεις της ΟΤΕ Α.Ε. (Εταιρικές και Ενοποιημένες) της εταιρικής χρήσης 2017 (1/1/2017-31/12/2017) με τις σχετικές Εκθέσεις του Διοικητικού Συμβουλίου και των Ελεγκτών, καθώς και τη διανομή μερίσματος 0,35 ευρώ ανά μετοχή(1).
Ημερομηνία αποκοπής του μερίσματος, θα είναι η Πέμπτη 28 Ιουνίου 2018.
Η ημερομηνία έναρξης καταβολής του μερίσματος θα είναι η Τετάρτη 4 Ιουλίου 2018.

Κατά πλειοψηφία, οι Μέτοχοι αποφάσισαν επίσης:

-Την απαλλαγή των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου και των Ελεγκτών από κάθε ευθύνη αποζημίωσης, για τη χρήση 2017, σύμφωνα με το άρθρο 35 του Κ.Ν. 2190/1920.
-Tον διορισμό της Ελεγκτικής Εταιρείας "ΠΡΑΪΣΓΟΥΩΤΕΡΧΑΟΥΣΚΟΥΠΕΡΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΛΕΓΚΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ" για τον υποχρεωτικό έλεγχο των Χρηματοοικονομικών Καταστάσεων (Εταιρικών και Ενοποιημένων) της ΟΤΕ Α.Ε., σύμφωνα με τα Διεθνή Πρότυπα Χρηματοοικονομικής Αναφοράς, της χρήσης 2018.
-Τις αποζημιώσεις, αμοιβές και έξοδα των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου και των Επιτροπών του για τη χρήση 2017 και τον καθορισμό τους για τη χρήση 2018.
-Τη συνέχιση, για το διάστημα από 31.12.2018 έως 31.12.2019, της ασφαλιστικής κάλυψης της αστικής ευθύνης των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου και Διευθυντικών Στελεχών της ΟΤΕ Α.Ε. και συνδεδεμένων με αυτήν εταιρειών, κατά την άσκηση των πάσης φύσεως αρμοδιοτήτων, υποχρεώσεων ή εξουσιών τους.
-Την τροποποίηση του άρθρου 2 (Σκοπός) του Καταστατικού της Εταιρείας.
-Τη χορήγηση άδειας στον Executive Director B.U. COSMOTE TV, κ. Δημήτρη Μιχαλάκη, σύμφωνα με το άρθρο 23 παρ. 1 του Κ.Ν.2190/1920 και το άρθρο 14 του Καταστατικού της Εταιρείας ώστε, υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις, να συμμετέχει, έναντι αμοιβής, ως μη εκτελεστικό μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας Intigral, θυγατρικής της Saudi Telecoms, με έδρα στο Ριάντ της Σαουδικής Αραβίας.
Επίσης, λόγω λήξης της θητείας του υφιστάμενου Διοικητικού Συμβουλίου εκλέχθηκε, σύμφωνα με τις διατάξεις του Νόμου και του Καταστατικού της Εταιρείας, δεκαμελές Διοικητικό Συμβούλιο για τριετή θητεία, αποτελούμενο από τους Μιχαήλ Τσαμάζ, Παναγιώτη Ταμπούρλο, Χαράλαμπο Μαζαράκη, Srinivasan Gopalan, Robert Hauber, Michael Wilkens, Kyra Orth, Ανδρέα Ψαθά, Ιωάννη Φλώρο και Παναγιώτη Σκευοφύλακα. Τα μέλη  Παναγιώτης Ταμπούρλος και Ανδρέας Ψαθάς ορίστηκαν ως ανεξάρτητα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου.
Αμέσως μετά τη Γενική Συνέλευση, το Διοικητικό Συμβούλιο συγκροτήθηκε σε Σώμα, σύμφωνα με το άρθρο 9 παρ. 1, 2 & 3 του Καταστατικού της Εταιρείας, ως εξής:
-κ. Mιχαήλ Τσαμάζ, Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος, Εκτελεστικό μέλος
-κ. Παναγιώτης Ταμπούρλος, Αντιπρόεδρος, Ανεξάρτητο - Μη εκτελεστικό μέλος
-κ. Χαράλαμπος Μαζαράκης, Εκτελεστικό μέλος
-κ. Srinivasan Gopalan, Μη εκτελεστικό μέλος
-Δρ. Robert Hauber, Μη εκτελεστικό μέλος
-κ. Michael Wilkens, Μη εκτελεστικό μέλος
-κα. Kyra Orth, Μη εκτελεστικό μέλος
-κ. Ανδρέας Ψαθάς, Ανεξάρτητο - Μη εκτελεστικό μέλος
-κ. Ιωάννης Φλώρος, Μη εκτελεστικό μέλος
-κ. Παναγιώτης Σκευοφύλαξ, Μη εκτελεστικό μέλος
Στη σύνθεση του ως άνω Διοικητικού Συμβουλίου συμμετέχουν για πρώτη φορά η κυρία Kyra Orth και οι κ.κ. Michael Wilkens και Ιωάννης  Φλώρος.
(1) Δεδομένου ότι οι ίδιες μετοχές δεν λαμβάνουν μέρισμα, το τελικό ποσό του μερίσματος, που θα καταβληθεί ανά μετοχή, θα προσαυξηθεί λαμβάνοντας υπόψη το ποσό του μερίσματος που θα αντιστοιχεί στις ίδιες μετοχές που θα κατέχει η Εταιρεία κατά την ημερομηνία αποκοπής.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης