Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Τι ζητούν οι επενδυτές από τη διοίκηση του Χρηματιστηρίου Αθηνών για το παράγωγο της Folli - Follie

Τι ζητούν οι επενδυτές από τη διοίκηση του Χρηματιστηρίου Αθηνών για το παράγωγο της Folli - Follie
Έστειλαν επιστολή στη διοίκηση του Χρηματιστηρίου Αθηνών
Σε απόγνωση δεκάδες επενδυτές που είχαν αγοράσει συμβόλαια Folli – Follie της  αγοράς παραγώγων.
Με  επιστολή προς τη διοίκηση του Χρηματιστηρίου Αθηνών ζητούν η εκκαθάριση  να γίνει με χρηματοοικονομικό διακανονισμό και όχι με τη διαδικασία της φυσικής παραλαβής τίτλων που σηματοδοτεί την οικονομική τους εξόντωση  των επενδυτών καθώς θα βρεθούν  με μετοχές που η μελλοντική τους αξίας είναι αβέβαιη.
Η επιστολή απευθύνεται προσωπικά προς τον διευθύνων σύμβουλο της  ΕΧΑΕ κ. Σωκράτη Λαζαρίδη  κάνοντας λόγο για μια διαδικασία που δεν  εφαρμόζεται σε καμία χρηματιστηριακή αγορά του κόσμου καθώς οι συναλλαγές κλείνουν με χρηματοοικονομικό διακανονισμό. Τα επιχειρήματα που περιλαμβάνει η επιστολή μεταξύ άλλων είναι ότι στην περίπτωση  που επιλεγεί  ως τρόπος εκκαθάρισης η  φυσική παράδοση, αναφέρεται  ότι  δεν προστατεύεται ο επενδυτής κάτοχος  παραγώγων διότι με αυτή τη διαδικασία  υποχρεώνει  τους επενδυτές να παραλάβουν μετοχές της Folli – Follie που δεν διαπραγματεύονται  και πιθανόν  να μην επανέλθουν ποτέ προς διαπραγμάτευση.
Να σημειωθεί ότι όλα θα εξαρτηθούν από τα ευρήματα των ελέγχων.  
Η υποχρεωτική παραλαβή  τίτλων και μηδενικής αξίας καθώς δεν μπορεί να αποκλειστεί ως σενάριο  που φαντάζει πολύ πιθανό  με τις υπάρχουσες εξελίξεις.
Το ερώτημα  που απευθύνεται  μέσω της επιστολής  είναι πως προστατεύεται ο επενδυτής όταν  υποχρεωθεί να αναζητά μετοχές της Folli – Follie.
Στο ενδεχόμενο να επιλεγεί η εκκαθάριση  με  τη  φυσική  παράδοση μετοχών, εκτιμάται ότι η αγορά δεν θα  έχει  να αντιμετωπίσει  απλά κόκκινους  κωδικούς  αλλά  το πιθανό «σκάσιμο» χρηματιστηριακών  εταιρειών που ήδη οι τριγμοί  από την αναστολή διαπραγμάτευσης των μετοχών της Folli- Follie.   

Νίκος Θεοδωρόπουλος
ntheo@bankingnews.gr
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης