Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μεξικό: Μήνυση και διεκδίκηση 1,2 δισ. δολαρίων από τη JPMorgan για συναλλαγές ακινήτων

tags :
Μεξικό: Μήνυση και διεκδίκηση 1,2 δισ. δολαρίων από τη JPMorgan για συναλλαγές ακινήτων
Ποσό-μαμούθ διεκδικεί από τη JPMorgan μεξικανική εταιρεία real estate
Μήνυση κατά της J.P. Morgan Chase στην αμερικανική δικαιοσύνη κατέθεσε η μεξικανική εταιρεία κατασκευής ακινήτων, BVG World, διεκδικώντας από τον τραπεζικό κολοσσό το ποσό των 1,2 δισεκ. δολαρίων.
Όπως ισχυρίζεται η BVG, η αμερικανική τράπεζα την εξανάγκασε να της μεταβιβάσει ακίνητα, βάσει ψευδούς υπόσχεσης ότι θα τα πουλήσει.
Παράλληλα, όπως γνωστοποίησε η εταιρεία real estate, η δικαιοσύνη του Μεξικού εξέδωσε ένταλμα σύλληψης για τον επικεφαλής της J.P. Morgan στη χώρα, Eduardo Cepeda, για απάτη σχετικά με δάνειο που εκδόθηκε το 2007.
Απαντώντας, η J.P. Morgan ανέφερε ότι οι ισχυρισμοί δεν έχουν βάση, επιρρίπτοντας στον επικεφαλής της BVG ότι προσπαθεί να αποφύγει την εκπλήρωση των οικονομικών του υποχρεώσεων.
Σύμφωνα με την καταγγελία, ο Elias Sacal Cababie και η BVG μεταβίβασαν στην J.P. Morgan εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια ακινήτων το Σεπτέμβριο του 2012, ελπίζοντας να χρησιμοποιήσουν τα έσοδα από την πώληση για να πληρώσουν δάνειο ύψους 99 εκατ. δολαρίων και άλλες επιχειρηματικές δραστηριότητες.
Ωστόσο, οι ενάγοντες δήλωσαν ότι η J.P. Morgan «δεν είχε ποτέ την πρόθεση να εκπληρώσει την υπόσχεσή της» και, αντ’ αυτού, τα χρησιμοποίησε για τη συγκέντρωση της περισσότερων τελών και τόκων, εξαιτίας επιχειρηματικών διαφορών που θεωρούσαν ότι είχαν επιλυθεί το 2010.
Επίσης, η JPMorgan κατηγορείται ότι προσπάθησε να βλάψει τη φήμη του κ. Sacal στους επιχειρηματικούς εταίρους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης