Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Μεικτά πρόσημα στο πετρέλαιο λόγω ΗΠΑ και Ρωσίας - Στο -0,76% στα 75,88 δολ. ανά βαρέλι το Brent

Μεικτά πρόσημα στο πετρέλαιο λόγω ΗΠΑ και Ρωσίας - Στο -0,76% στα 75,88 δολ. ανά βαρέλι το Brent
Μεικτά πρόσημα στο πετρέλαιο λόγω ΗΠΑ και Ρωσίας - Στο -0,76% στα 75,88 δολ. ανά βαρέλι το Brent
Μεικτά πρόσημα εμφάνισε σήμερα Τρίτη (12/6) το πετρέλαιο, καθώς οι δηλώσεις του αμερικανού προέδρου Donald Trump, ότι στη σύνοδο κορυφής με τον βορειοκορεάτη ηγέτη, Kim Jong Un, σημειώθηκε «μεγάλη πρόοδος» έχει ενισχύσει τις ελπίδες της αγοράς ότι θα επιτευχθεί σταδιακά η αποπυρηνικοποίηση της κορεατικής χερσονήσου.
Ωστόσο, η αυξημένη παραγωγή των ΗΠΑ, καθώς και το ενδεχόμενο ανόδου της παραγωγής από τις χώρες που συμμετέχουν στη συμφωνία του ΟΠΕΚ, διατηρεί υπό πιέσεις τον μαύρο χρυσό, περιορίζοντας τις τιμές του αρκετά χαμηλότερα από τη ζώνη των 80 δολ. ανά βαρέλι.
Tο Brent υποχλωρησε κατά -0,76% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 75,88 δολάρια. ανά βαρέλι, ενώ αντίθετα το αμερικανικό αργό σημείωσε άνοδο +0,29% στα 66,29 δολάρια. ανά βαρέλι.
Οι εξελίξεις που αφορούν τη συνάντηση του Donald Trump με τον Kim Jong Un αναμένεται να δημιουργήσυν θετικό κλίμα στις αγορές, καθώς οι δύο ηγέτες υπέγραψαν κοινή δήλωση, μετά τις συζητήσεις του που αφρούσαν τη διακοπή των εχθροπραξιών στην ανατολική Ασία.
Πλέον, οι επενδυτές αναμένουν τη συνάντηση μεταξύ των χωρών που συμμετέχουν στη συμφωνία του ΟΠΕΚ στις 22 Ιουνίου 2018, όπου και θα γίνει γνωστή η πορεία των περικοπών μετά από την ολοκλήρωση της συμφωνίας.
Σημειώνεται ότι στις αρχές του τρέχοντος μήνα, η παραγωγή της Ρωσίας διαμορφώθηκε στα 11,1 εκατ. βαρέλια ημερησίως, σημειώνοντας άνοδο σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα, όταν και η παραγωγή βρισκότνα κάτω από τα 11 εκατ. βαρέλια ημερησίως.
Σε επί τα βελτίω αναθεώρηση των προβλέψεων για την παραγωγή σχιστολιθικού (αργού) πετρελαίου, στις Ηνωμένες Πολιτείες, προχώρησε η αμερικανική Υπηρεσία Ενέργειας (Energy Information Administration, ΕΙΑ).
Πλέον, η ΕΙΑ «βλέπει» στα 10,79 εκατομμύρια την μέση ημερήσια παραγωγή για το σύνολο του τρέχοντος έτους, επίδοση κατά 0,6% υψηλότερη σε σύγκριση με την προηγούμενη (Μάιος 2018).
Σε αντίθετο κλίμα, η ΕΙΑ αναθεώρησε επί τα χείρω -κατά 0,8%- την αντίστοιχη εκτίμηση για το 2019, κάνοντας λόγο για 11,76 εκατομμύρια ημερησίως.
Στον απόηχο της είδησης, τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης (futures) Ιουλίου 2018 για το αργό πετρέλαιο διαπραγματεύονται -στη Νέα Υόρκη- στα 66,5 δολάρια ανά βαρέλι (+0,5%), ενώ, σε ό,τι αφορά στα futures του Brent, η τιμή φθάνει τα 71 δολάρια (+0,5%).
Επισημαίνεται ότι, για τρίτη συνεχόμενη εβδομάδα οι πλατφόρμες εξόρυξης πετρελαίου στις Η.Π.Α. κατέγραψαν αύξηση.
Ειδικότερα, οι πλατφόρμες εξόρυξης πετρελαίου αυξήθηκαν την τρέχουσα εβδομάδα (έως 8/6) κατά μία, στις 862, από 861 την προηγούμενη εβδομάδα.
Ο αριθμός των πλατφορμών εξόρυξης φυσικού αερίου αυξήθηκε επίσης κατά μία, στις 198, έναντι των 197 της προηγούμενης εβδομάδας.
Έτσι, ο συνολικός αριθμός των πλατφορμών αυξήθηκε κατά δύο, στις 1.062, από 1.060 την προηγούμενη εβδομάδα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης