Σχέδιο για ανταλλαγή αγαλμάτων μεταξύ Σκοπίων και δήμου Θεσσαλονίκης

Σχέδιο για ανταλλαγή αγαλμάτων μεταξύ Σκοπίων και δήμου Θεσσαλονίκης
Ο δήμος Θεσσαλονίκης και τα Σκόπια φέρονται να ετοιμάζουν ανταλλαγή αγαλμάτων
Σχέδιο για ανταλλαγή αγαλμάτων με τα Σκόπια φέρεται να επεξεργάζεται ο δήμος Θεσσαλονίκης, λίγες εβδομάδες μετά την αλλαγή του ονόματος του αεροδρομίου, του αυτοκινητοδρόμου και του σταδίου στη γειτονική μας χώρα.
Όπως μεταδίδει το thestival.g, επικαλούμενο κυβερνητικές πηγές, στην περίπτωση που η ανταλλαγή δεν πραγματοποιηθεί, η συμφωνία προβλέπει πως η γειτονική χώρα θα τοποθετήσει πλακέτες σε αγάλματα και μνημεία ώστε να καθίσταται σαφές ότι αποτελούν σύμβολα του ελληνικού πολιτισμού.
Σύμφωνα με το Μαξίμου «οι γείτονές μας ήδη έχουν αλλάξει το όνομα του αεροδρομίου τους, του αυτοκινητοδρόμου τους και του σταδίου τους.
Θα υπάρξει είτε ανταλλαγή αγαλμάτων με τον Δήμο της Θεσσαλονίκης ή σε περίπτωση που η ανταλλαγή δεν γίνει, η συμφωνία προβλέπει πως η γειτονική χώρα θα τοποθετήσει πλακέτες σε αγάλματα και μνημεία ώστε να καθίσταται σαφές ότι αποτελούν σύμβολα του ελληνικού πολιτισμού (π.χ ο Ιππέας στην πλατεία των Σκοπίων θα έχει επιγραφή πως αναφέρεται στην ελληνιστική περίοδο και θα σημειώνεται ότι συμβολίζει τη φιλία Ελλάδας – πΓΔΜ).

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS