Τελευταία Νέα
Υγεία & Χρηστικά Νέα

Χωρίς ταξί σήμερα 13/6 η Αθήνα – Σε 24ωρη απεργία οι ιδιοκτήτες ταξί

tags :
Χωρίς ταξί σήμερα 13/6 η Αθήνα – Σε 24ωρη απεργία οι ιδιοκτήτες ταξί
Σε ισχύ από τις 06:00 το πρωί η απεργιακή κινητοποίηση
Χωρίς ταξί θα μείνει σήμερα Τετάρτη 13 Ιουνίου η Αθήνα καθώς η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ταξί κήρυξε 24ωρη προειδοποιητική απεργία.
Η απεργία είναι σε ισχύ από τις 06:00 τα ξημερώματα.
Οι ιδιοκτήτες ταξί αντιδρούν στο αίτημα των θεσμών για την κατάργηση της υποχρέωσης της ελάχιστης διάρκειας σύμβασης τριών ωρών που έχουν οι εταιρείες ενοικιαζομένων αυτοκινήτων με οδηγό.
Η θέσπιση της ελάχιστης σύμβασης τριών ωρών αποτελούσε ένα από τα βασικά αιτήματα των ιδιοκτητών ταξί, το οποίο - όπως συνέβη και με τα περισσότερα - υιοθετήθηκε από τον υπουργό Υποδομών, στο νόμο που ψηφίστηκε πρόσφατα.
««Την κατάργηση της υποχρέωσης της ελάχιστης διάρκειας σύμβασης τριών ωρών που έχουν οι εταιρίες ενοικιαζομένων αυτοκινήτων με οδηγό ζήτησαν οι θεσμοί και ιδιαίτερα οι εκπρόσωποι του ΔΝΤ.
Η Ελληνική κυβέρνηση και ο αρμόδιος υπουργός Χρήστος Σπίρτζης αρνήθηκαν μια τέτοια προοπτική, ωστόσο είναι σε δύσκολη θέση, αφού τέθηκε ζήτημα ακόμα και μη συμφωνίας για την αξιολόγηση.
Η έλλειψη σεβασμού από διεθνείς και εγχώριους νταβατζήδες της τουριστικής βιομηχανίας όχι μόνο στους νόμους του Ελληνικού Κράτους ,αλλά και στις αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου συνιστούν προσβολή και χτύπημα κάτω από τη ζώνη» αναφέρει σε ανακοίνωση της η Ομοσπονδία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης