Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πιέσεις στο πετρέλαιο εν μέσω νέας αύξησης στα αποθέματα ΗΠΑ - Στο -0,32% και τα 75,64 δολ. ανά βαρέλι το Brent

Πιέσεις στο πετρέλαιο εν μέσω νέας αύξησης στα αποθέματα ΗΠΑ - Στο -0,32% και τα 75,64 δολ. ανά βαρέλι το Brent
Το αμερικανικό αργό καταγράφει πτώση της τάξεως του -0,50% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 66,03 δολ. ανά βαρέλι
Πτωτικά κινείται σήμερα Τετάρτη (13/6) το πετρέλαιο, δεχόμενο πιέσεις από τη νέα αύξηση στα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ, ενώ το ενδεχόμενη άρσης των περικοπών στην παραγωγή του ΟΠΕΚ διατηρεί επίσης τις τιμές του μαύρου χρυσού χαμηλότερα.
Ειδικότερα, περί τις 9:20 π.μ. το Brent υποχωρεί κατά -0,32% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 75,64 δολ. ανά βαρέλι, την ίδια στιγμή που το αμερικανικό αργό καταγράφει πτώση της τάξεως του -0,50% στα 66,03 δολ. ανά βαρέλι.
Σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία του Αμερικανικού Ινσιτούτου Πετρελαίου, τα αποθέματα αργού αυξήθηκαν κατά 830 χιλ. βαρέλια την περασμένη εβδομάδα, στα 433,7 εκατ. βαρέλια, καθώς η παραγωγή της χώρας έχει ενισχυθεί κατά +28% σε σύγκριση με τα μέσα του 2015.
Παράλληλα, η παραγωγή της Ρωσίας, η οποία αποτελεί τον μεγαλύτερο παραγωγό πετρελαίου παγκοσμίως, ξεπέρασε τα 11 εκατ. βαρέλια στις αρχές του τρέχοντος μήνα, γεγονός που υποδεικνύει ότι η Μόσχα αρχίζει σταδιακά να χαλαρώνει τους περιορισμούς που είχε κατά τους προηγούμενους μήνες.
Οι επενδυτές αναμένουν αργότερα εντός της ημέρας τα επίσημα στοιχεία της Υπηρεσίας Πληροφοριών Ενέργειας, προκειμένου να διαπιστώσουν εάν τα προκαταρκτικά στοιχεία του Αμερικανικού Ινσιτούτου Πετρελαίου θα επιβεβαιωθούν.
Επιπλέον, στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος παραμένει και η συνάντηση του ΟΠΕΚ και της Ρωσίας την επόμενη εβδομάδα στι Βιέννη, κατά την οποία οι δύο πλευρές θα εξετάσουν την πορεία και το μέλλον της συμφωνίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης