Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιράν: Δεν πρόκειται να υπάρξουν επιπτώσεις στην παραγωγή πετρελαίου από τις κυρώσεις των ΗΠΑ

Ιράν: Δεν πρόκειται να υπάρξουν επιπτώσεις στην παραγωγή πετρελαίου από τις κυρώσεις των ΗΠΑ
Η παραγωγή πετρελαίου στο Ιράν βρίσκεται σε υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων ετών
Καθησυχαστική εμφανίζεται η πλευρά του Ιράν, αναφορικά με τις κυρώσεις των ΗΠΑ σε βάρος της χώρας, καθώς εκτιμά ότι δεν πρόκειται να επηρεάσουν την παραγωγή πετρελαίου της χώρας, παρά τις ανησυχίες της αγοράς.
Ειδικότερα, όπως ανέφερε σε ανακοίνωσή του το Υπουργείο Πετρελαίου της χώρας, δεν πρόκειται να υπάρξουν επιπτώσεις στην παραγωγή και τις εξαγωγές πετρελαίου της χώρας από τις κυρώσεις της Ουάσιγκτον.
Η παραπάνω ανακοίνωση έρχεται σε μία περίοδο όπου αρκετοί αναλυτές εκτιμούν ότι ο ΟΠΕΚ και η Ρωσία θα εξετάσουν το ενδεχόμενο αύξησης της παραγωγής μετά τον τρέχον μήνα, προκειμένου να αντισταθμίσουν ενδεχόμενες απώλειες από την πλευρά της Τεχεράνης.
Παράλληλα, η παραγωγή του Ιράν συνέχισε να αυξάνεται για τρίτο συνεχόμενο μήνα για τον Μάιο του 2018, αγγίζοντας κατά μέσο όρο τα 3,8 εκατ. βαρέλια ημερησίως, γεγονός που αποτελεί το υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων ετών.
Σε ότι αφορά τις εξαγωγές της χώρας, αυτές ανήλθαν στα 2,7 εκατ. βαρέλια ημερησίως, φτάνοντας στα υψηλότερα επίπεδα από τον Ιανουάριο του 2016, όταν και ανακοινώθηκε η άρση των κυρώσεων από τη Δύση.
Η Ινδία αποτέλεσε μία από τις χώρες με τη μεγαλύτερη απορρόφιση των εξαγωγών του Ιράν, καθώς η μηνιαία άνοδος για τον Μάιο ανήλθε στο +10,2% και τα 705 χιλ. βαρέλια ημερησίως.
Ωστόσο, οι εισαγωγές της Ινδίας θα μπορούσαν να περιοριστούν κατά τον τρέχον μήνα, καθώς τουλάχιστον δύο διυληστήρια της χώρας, τα οποία αντιπροσωπεύουν περίπου το 35% της ινδικής δυναμικότητας διύλισης, προετοιμάζονται να μειώσουν τις αγορές υπό την πίεση των αμερικανικών κυρώσεων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης