Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ευρωζώνη: Υποχώρησε κατά -0,9% η βιομηχανική παραγωγή, σε μηνιαία βάση, τον Απρίλιο του 2018

Ευρωζώνη: Υποχώρησε κατά -0,9% η βιομηχανική παραγωγή, σε μηνιαία βάση, τον Απρίλιο του 2018
Σε σύγκριση με τον Απρίλιο του 2017, η βιομηχανική παραγωγή της Ευρωζώνης ενισχύθηκε κατά +1,7%
Σημαντική πτώση καταγράφηκε στη βιομηχανική παραγωγή της Ευρωζώνης για τον Απρίλιο του 2018, σύμφωνα με τα σημερινά (13/6) στοιχεία της Eurostat, με την υποχώρηση μάλιστα να είναι μεγαλύτερη σε σύγκριση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Ειδικότερα, η βιομηχανική παραγωγή της ενιαίας νομισματικής ένωσης υποχώρησε κατά -0,9% σε σύγκριση με τον Μάρτιο του τρέχοντος έτους, όταν και σημειώθηκε άνοδος της τάξεως του +0,6%, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές ανέμεναν η πτώση να περιοριστεί στο -0,7%.
Παράλληλα, σε σύγκριση με τον Απρίλιο του 2017, η βιομηχανική παραγωγή της Ευρωζώνης ενισχύθηκε κατά +1,7%, έναντι ετήσιας ανόδου +3,2% τον προηγούμενο μήνα και έναντι εκτιμήσεων στο +2,5%.
Σε ότι αφροά το σύνολο των 28 χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η μηνιαία πτώση διαμορφώθηκε στο -0,8% ενώ αντίθετα, σε ετήσια βάση σημειώθηκε άνοδος της τάξεως του +1,7%.
Η μηνιαία πτώση της βιομηχανικής παραγωγής οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην πτώση της παραγωγής ενέργειας, η οποία διαμορφώθηκε στο -5%, καθώς και στην παραγωγή διαρκών καταναλωτικών αγαθών, και συγκεκριμένα στο -2,2%.
Σε ότι αφορά την παραγωγή μη διαρκών καταναλωτικών αγαθών και ενδιάμεσων αγαθών, σημειώθηκε μηνιαία πτώση της τάξεως του -1,2% και -0,8% αντίστοιχα, ενώ αντίθετα η παραγωγή κεφαλαιουχικών αγαθών ενισχύθηκε κατά +1,9%.
Μεταξύ των μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η μεγαλύτερη πτώση σημειώθηκε σε Λιθουανία (-7,9%) και Ολλανδία (-4,4%) ενώ στον αντίποδα η μεγαλύτερη άνοδος καταγράφηκε στη Ρουμανία (+2,1%) και την Ιρλανδία (+9,1%).

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης